Με βαρύτατες κακουργηματικές κατηγορίες που τιμωρούνται ακόμη με ισόβια κάθειρξη είναι αντιμέτωποι οι τρεις συλληφθέντες για την υπόθεση των 230 κιλών καθαρής κοκαΐνης που βρέθηκε σε βίλα στη Βούλα όπου έφτασε μέσα σε φορτίο με μπανάνες από την Λατινική Αμερική.

Στην «τσιμπίδα» των αρχών πιάστηκαν ένας 50χρονος Έλληνας, ο οποίος φέρεται να είναι παλιός γνώριμος των Αρχών, καθώς και δυο συνεργάτες του μεξικανικής και κολομβιανής καταγωγής και εναντίον τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση (συγκρότηση, ένταξη, διεύθυνση), ιδιαίτερα διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών (εξαγωγή , μεταφορά, εισαγωγή, κατοχή) κατά συναυτουργία και οπλοκατοχή. Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν σε τακτικό ανακριτή και σύμφωνα με πληροφορίες αρνούνται τις κατηγορίες.

Η σύλληψη των κατηγορουμένων ήταν αποτέλεσμα συντονισμένης προσπάθειας της Δίωξης Ναρκωτικών, του ΣΔΟΕ αλλά και της αμερικανικής υπηρεσίας δίωξης ναρκωτικών (DΕΑ) αφού πίσω από την τεράστια ποσότητα κοκαΐνης φέρεται να κρύβεται ο μεγαλύτερος βαρόνος κοκαΐνης της Λατινικής Αμερικής.

Η μεγάλη συμφωνία φέρεται να κλείστηκε σε μαγαζί των νοτίων προαστίων πριν λίγες ημέρες και η κοκαΐνη φορτώθηκε σε πλοίο από λιμάνι του Μεξικού και τα πέντε σακ βουαγιάζ με τα ναρκωτικά που ήταν κρυμμένα μέσα σε φρούτα, έφθασε μέσω Ατλαντικού στον Πειραιά.

Εκεί το φορτίο της κοκαΐνης μπήκε σε διακριτική παρακολούθηση από τους άντρες της δίωξης ναρκωτικών του λιμενικού, που είχαν την πληροφορία, και διαπιστώθηκε ότι από την αποθήκη φρούτων κατέληξε σε διαμέρισμα των νοτίων προαστίων.

Πληροφορίες θέλουν τον Έλληνα κατηγορούμενο να περίμενε την έλευση του μεξικανού συνδέσμου, προκειμένου να προχωρήσουν σε πρώτη φάση στη διοχέτευση περίπου 70 κιλών κοκαΐνης στα αθηναϊκά σαλόνια. Σύμφωνα με πληροφορίες μεγάλο μέρος από την ποσότητα της κοκαΐνης θα ταξίδευε στη Μέση Ανατολή.