Μετά τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το πρόσωπο της ψυχολόγου της 20χρονης Καρολάιν που δολοφονήθηκε μέσα στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά, ανακοίνωση εξέδωσε και η δικηγορική εταιρεία που την εκπροσωπεί.

Υπενθυμίζεται ότι η ψυχολόγος, κ. Ελένη Μυλωνοπούλου, βρίσκεται στο επίκεντρο της υπόθεσης αυτό το διάστημα, καθώς ο Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων, με ανακοίνωσή του, της ζητά να προσκομίσει το πτυχίο της και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Η κ. Μυλωνοπούλου είχε μιλήσει στην Αστυνομία μετά τη δολοφονία και είχε εμφανιστεί, μεταξύ άλλων, στις 30 Μαΐου στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, όπου αναφέρθηκε στην άτυχη κοπέλα, τις συνεδρίες τους και τη σχέση που είχε με τον σύζυγό της, Μπάμπη, κάτι που δεν συνηθίζεται από ψυχολόγο, να μιλάει δηλαδή για όσα λέγονται στις συνεδρίες.

Για τα όσα έχουν λάβει χώρα, το δικηγορικό γραφείο που την εκπροσωπεί αναφέρει σε ανακοίνωσή του πως θεωρεί άκαιρη την όποια δήλωση, γνωστοποιώντας ότι θα απέχει από οποιαδήποτε σχόλιο ή ανακοίνωση, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα για το έγκλημα.

Η ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου: «Η Δικηγορική μας εταιρεία εκπροσωπεί την εταιρεία με την επωνυμία «Med – Y-Life EE» (κέντρο κλινικής και θεραπευτικής ύπνωσης NLP & Ψυχοθεραπευτικών προσεγγίσεων – εναλλακτικών θεραπειών) και προσωπικά την κ. Ελένη Μυλωνοπούλου.

Για λογαριασμό της άνω εντολέως μας, με την παρούσα μας, σας γνωστοποιούμε ότι θεωρούμε άκαιρη την όποια δήλωση ή ανακοίνωσή μας σχετικά με την άνω εντολέα και τα όσα έχουν λάβει χώρα κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, τούτο δε επιβάλλεται τόσο από τον Κώδικα Περί Δικηγόρων όσο και από το γεγονός ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα των αρμοδίων Αρχών για την εξιχνίαση του θλιβερού γεγονότος που συνέβη στα Γλυκά Νερά.

Για έναν επιπλέον λόγο, ως ένδειξη σεβασμού στη μνήμη της δολοφονηθείας εικοσάχρονης, θα απέχουμε από οιαδήποτε δήλωση, σχόλιο ή ανακοίνωση.

Παρακολούμε όπως σεβαστείτε την στάση της εντολέως μας, αναμένουμε κι εμείς, όπως όλοι, τα αποτελέσματα των ερευνών των αρμοδίων αρχών».

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Η ανακοίνωση του Συλλόγου Ψυχολόγων

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων, η οποία ζητά από την κα Μυλωνοπούλου να προσκομίσει εντός δύο ημερών το πτυχίο ψυχολογίας καθώς και την άδεια άσκησης επαγγέλματος, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «η αντιποίηση του επαγγέλματος του Ψυχολόγου αποτελεί ποινικό αδίκημα και τιμωρείται από τον νόμο».

Η ανακοίνωση: «Θέμα: “Παρακαλούμε εντός δύο ημερών να προσκομίσετε στον Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων, εάν έχετε, πτυχίο ΑΕΙ Ψυχολογίας και άδεια άσκησης επαγγέλματος Ψυχολόγου του Ελληνικού κράτους”.

κα Μυλωνοπούλου,

Επειδή η αντιποίηση του επαγγέλματος του Ψυχολόγου από πρόσωπα που δεν έχουν την ιδιότητα του Ψυχολόγου πλήττει βάναυσα το κύρος του επαγγέλματός μας, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις έντονες αντιδράσεις συναδέλφων Ψυχολόγων για την πρόσφατη παρουσία σας στην Αστυνομία και στα ΜΜΕ με την επαγγελματική ιδιότητα της Ψυχολόγου και το βιογραφικό σας στην ιστοσελίδα www.medylife.gr, παρακαλούμε εντός δύο ημερών να προσκομίσετε στον Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων, εάν έχετε, πτυχίο ΑΕΙ Ψυχολογίας και άδεια άσκησης επαγγέλματος Ψυχολόγου του Ελληνικού κράτους.

Το επάγγελμα του Ψυχολόγου είναι νομοθετικά ρυθμισμένο στην Ελλάδα σύμφωνα με τους νόμους 991/79 και 2646/98 και ο οποιοσδήποτε κάνει χρήση του τίτλου δίχως να έχει τα απαραίτητα προσόντα διώκεται για αντιποίηση επαγγέλματος.

Η αντιποίηση του επαγγέλματος του Ψυχολόγου αποτελεί ποινικό αδίκημα και τιμωρείται από τον νόμο».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.