Εξηγήσεις ενώπιον της δικαιοσύνης δίνει σήμερα 48χρονος δάσκαλος σε σχολείο της Νοτιοανατολικής Αττικής ο οποίος καταγγέλλεται ότι παρενοχλούσε σεξουαλικά μαθήτριες δημοτικού με μηνύματα μέσω facebook, skyρe και viber.

Σε βάρος του δασκάλου που οδηγήθηκε στον ανακριτή έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ένα κακούργημα και ένα πλημμέλημα.

Συγκεκριμένα διώκεται για:

  • Κατάχρηση ανηλίκων που έχουν εμπιστευτεί στο δραστη να επιβλέπει ή να φυλάσσει κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση (κακούργημα)
  • Προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας μέσω διαδικτύου, πληροφορικης ή άλλων τεχνολογιών ανηλίκων που δεν έχουν συμπληρώσει τα 15 έτη κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση (πλημμέλημα).

Ο δάσκαλος, ο οποίος είναι πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, βρέθηκε αντιμέτωπος με την δικαιοσύνη μετά από καταγγελίες γονέων για σεξουαλική παρενόχληση σε ανήλικες μαθήτριες κάτω των 10 ετών. Η αντίστροφη μέτρηση για την σύλληψη του 48χρονου άρχισε όταν τρεις μαθήτριες μίλησαν στους γονείς τους για την παρενόχληση που όπως είπαν δέχονταν με μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου.

Οι γονείς ενημέρωσαν, με τη σειρά τους, τις αρμόδιες αρχές οι οποίες την περασμένη Παρασκευή προχώρησαν στην σύλληψη του δασκάλου.

Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν το laptop και το κινητό τηλέφωνο του 48χρονου ενώ από το σπίτι του πήραν τον ηλεκτρονικό του υπολογιστή προκειμένου να αναζητήσουν ίχνη από ενδεχόμενες επικοινωνίες και με άλλες ανήλικες μαθήτριες.