Την προσέγγιση το τελευταίο διάστημα, μέσω διαδικτύου αλλά και με φυσικό τρόπο, κυρίως εκπαιδευτικών, νηπιαγωγών κ.α. για υποτιθέμενη προσφορά εργασίας σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, κολέγια κ.λπ. της χώρας, με υψηλές αποδοχές, γνωστοποίησε σήμερα η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, έχοντας ως στόχο να ενημερώσει τους πολίτες για τη νέα απάτη μέσω Ίντερνετ.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, για την προσφερόμενη εργασία ζητείται, συνήθως σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις, προκαταβολή χρηματικών ποσού ύψους από 200 έως 500 ευρώ, με πρόσχημα της κάλυψης των εξόδων, προκειμένου να καλυφθεί η υποτιθέμενη θέση εργασίας από τον υποψήφιο-ενδιαφερόμενο.

Επισημαίνεται ότι σε πολλές περιπτώσεις ζητούνταν και προσωπικά δεδομένα – έγγραφα του υποψηφίου, όπως ταυτότητα, πτυχίο, φωτογραφίες κ.λπ.

Στο πλαίσιο διερεύνησης των καταγγελλομένων από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προέκυψε ότι οι συγκεκριμένες υποτιθέμενες προσφορές εργασίας, έχουν απατηλό περιεχόμενο, με σκοπό την είσπραξη χρηματικών ποσών για δήθεν κάλυψη εξόδων, προκειμένου ο ενδιαφερόμενος να καταλάβει την υποτιθέμενη θέση εργασίας.