Σε 14 προσαγωγές προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία, το απόγευμα της Παρασκευής (05/03), σε συγκέντρωση υπέρ του απεργού πείνας και δίψας, Δημήτρη Κουφοντίνα, στο κέντρο της Αθήνας.

Προκλήθηκε ένταση, όταν -σύμφωνα με την Αστυνομία- οι περίπου 300 συγκεντρωμένοι αρνήθηκαν να διαλυθούν. Στη συνέχεια, το ειδικό όχημα «Αίαντας» τους έριξε νερό και τότε η συγκέντρωση διαλύθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι, οι Αρχές διέλυσαν ένα πλήθος κόσμου που προσπάθησε να φτάσει στην πλατεία Συντάγματος, για να διαδηλώσει υπέρ Κουφοντίνα. Ωστόσο, εκείνοι αποκλείστηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις στο τέλος της οδού Σταδίου, στη συμβολή με την πλατεία Συντάγματος, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση.

Η πλατεία Συντάγματος ήταν κλειστή για όλους τους πολίτες από τις αστυνομικές δυνάμεις, ωστόσο οι συγκεντρωμένοι προσπάθησαν να περάσουν στην Πανεπιστημίου μέσω της οδού Βαλαωρίτου.

Εκεί υπήρξε η άμεση αντίδραση από την Αστυνομία, με τους άνδρες των ΜΑΤ να κάνουν χρήση χημικών και κρότου-λάμψης, ενώ χρησιμοποιήθηκε και το όχημα της αύρας.

Η ένταση γενικεύτηκε και μεταφέρθηκε στα Προπύλαια, ενώ υπήρξε και κυνηγητό από το ύψος της Ιπποκράτους, στην Ακαδημίας.

Στη συνέχεια οι διαδηλωτές διαλύθηκαν στα στενά των Εξαρχείων, ενώ οι περισσότερες δυνάμεις των ΜΑΤ παρέμειναν επί της Ακαδημίας.

Τελικά, γύρω στις 19:00 τα πράγματα ηρέμησαν.