«Σφραγίδα» συνταγματικότητας έβαλε το Συμβούλιο της Επικρατείας στον νόμο (4413/2016) που καθιέρωσε το ασυμβίβαστο του επαγγέλματος του εκπαιδευτή οδηγών αυτοκινήτων με αυτό του δημοσίου υπαλλήλου.

Με σειρά αποφάσεων του το Δ΄  Τμήμα του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου (2675-2678/2020) αποφάνθηκε οριστικά και αμετάκλητα ότι οι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι του Δημόσιου, του ευρύτερου Δημόσιου τομέα και των ΝΠΔΔ, δεν μπορούν, παράλληλα, να ασκούν το επάγγελμα του εκπαιδευτή υποψηφίων οδηγών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών.

Το ΣτΕ, συντάχθηκε με σχετικές αποφάσεις του Εφετείου, απορρίπτοντας ως αβάσιμες τις προσφυγές 22 εκπαιδευτών οδηγών αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών, οι οποίοι παράλληλα είχαν την ιδιότητα του υπαλλήλου ή συνταξιούχου του Δημόσιου, του ευρύτερου Δημόσιου τομέα και των ΝΠΔΔ που ζητούσαν την ακύρωση της απόφασης παύσης ισχύος των αδειών ασκήσεως επαγγέλματος που εκδόθηκε σε επιταγή του σχετικού νόμου.

Οι προσφεύγοντες υποστήριζαν, μεταξύ άλλων, ότι παραβιάζεται η συνταγματική αρχή της ισότητας, καθώς ο περιορισμός επιβάλλεται σε συγκεκριμένη κατηγορία εκπαιδευτών, χωρίς να καταλαμβάνει άλλους όπως για παράδειγμα χειριστών αεροπλάνων, ελικοπτέρων που κατέχουν αντίστοιχες θέσεις στο Δημόσιο και τελούν υπό ουσιωδώς όμοιες συνθήκες.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.