Η αστυνομία εξάρθρωσε συμμορία που έκλεβε με εξειδικευμένο εξοπλισμό και λάπτοπ πολυτελή αυτοκίνητα στην Αττική. Δύο συλλήψεις έγιναν σε Γαλάτσι και Πειραιά ενός 39χρονου και ενός 26χρονου, ενώ οι Αρχές αναζητούν άλλους δύο δράστες.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ οι δράστες εντόπιζαν οχήματα που ήταν σταθμευμένα, είτε έξω από οικίες, είτε σε μόνιμους ή προσωρινούς χώρους στάθμευσης οχημάτων και με τη χρήση εξειδικευμένου τεχνολογικού εξοπλισμού, όπως φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και συσκευές απενεργοποίησης immobilizer, τα αφαιρούσαν.

Αμέσως μετά, τα στάθμευαν προσωρινά σε ερημικούς δρόμους και αφού διαπίστωναν ότι δε διαθέτουν σύστημα γεωγραφικού εντοπισμού, τα μετέφεραν σε κλειστούς χώρους στάθμευσης οχημάτων, τους οποίους είχαν νοικιάσει για το σκοπό αυτό.

Στη συνέχεια, οι δράστες τοποθετούσαν στα κλεμμένα αυτοκίνητα πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας ελληνικών, αλλά και ξένων Αρχών και τα παρέδιδαν σε μέλη κυκλωμάτων παράνομης εισαγωγής και μεταφοράς αλλοδαπών στην Ελλάδα.

Μετά από αστυνομικές έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κλειδιών οχημάτων, τηλεχειριστήρια αυτοκινήτων, φορητές συσκευές αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων, διαρρηκτικό εργαλείο και διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές.

Σημειώνεται, ότι από την έως τώρα έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί 13 περιπτώσεις κλοπών αυτοκινήτων, ενώ βρέθηκαν συνολικά 9 οχήματα, τα οποία και επιστράφηκαν στους κατόχους τους. Όπως εκτιμά η ΕΛΑΣ, η συνολική αξία των κλαπέντων οχημάτων υπερβαίνει το ποσό των 200.000 ευρώ.

Παράλληλα, ο 39χρονος έχει κατηγορηθεί για πλήθος αδικημάτων και έχει εκτίσει ποινές κάθειρξης για κλοπές αυτοκινήτων, ενώ άλλοι δύο έχουν συλληφθεί κατά το παρελθόν για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.