Στη σύλληψη ενός εμπόρου ναρκωτικών και στην κατάσχεση μεγάλης ποσότητας κάνναβης προχώρησαν χθες το μεσημέρι οι αστυνομικοί στη Θεσπρωτία.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., ο συλληφθείς μετέφερε σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη φορτηγού ψυγείου περισσότερα από 300 κιλά κάνναβης.

Από την έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, στο χώρο φόρτωσης του οχήματος, 251 δέματα που περιείχαν κάνναβη, συνολικού βάρους 302 γραμμαρίων, τα οποία ο διακινητής εισήγαγε από γειτονική χώρα και σκόπευε να τα διοχετεύσει στην ελληνική επικράτεια.

Όπως διαπιστώθηκε, οι ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης που κατασχέθηκαν, ήταν τοποθετημένες σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του θαλάμου-ψυγείου, με αποτέλεσμα το κυρίως μέρος αυτού να είναι κενό ώστε να μπορεί να φορτωθεί και με νόμιμο εμπόρευμα.

Κατά την εξέλιξη των ερευνών, προέκυψε επίσης ότι το συγκεκριμένο όχημα έφερε αριθμό πλαισίου κινητήρα, ο οποίος δεν αντιστοιχούσε στην άδεια κυκλοφορίας. Τα ναρκωτικά, το φορτηγό ψυγείο και ένα κινητό τηλέφωνο κατασχέθηκαν.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης και τον εντοπισμό τυχόν άλλων εμπλεκόμενων ατόμων.