Αναβολή για τις 12 Μαΐου παίρνει η δεύτερη μεγάλη δίκη για μίζες κατά την προμήθεια των αντιαεροπορικών συστημάτων TOR – M1.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου βρίσκονται ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου, Ντίνος Μιχαηλίδης, ο γιος του Μιχάλης, ο πρώην νομικός σύμβουλος του Κράτους Αναστάσιος Σοφός, αλλά και η σύζυγός του, που εμφανίζεται ως συνδικαιούχος σε λογαριασμό. Κατηγορούμενος στην ίδια υπόθεση είναι και ο έμπορος όπλων Φουάντ Αλ Ζαγιάτ ο οποίος, ωστόσο, παραμένει καταζητούμενος για τις ελληνικές Αρχές.

Ο πρώην υπουργός της Κύπρου είχε εκδοθεί στην Ελλάδα έπειτα από αίτημα των ανακριτών που χειρίζονται την υπόθεση των εξοπλιστικών. Ο Ντίνος Μιχαηλίδης κατηγορείται για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα που αφορούν παράνομες αμοιβές 10 εκατ. δολαρίων που διακινήθηκαν για την υπογραφή της σύμβασης προμήθειας από το ΥΠΕΘΑ των TOR – M1.

Οι αμοιβές είχαν ως τελικό αποδέκτη τον Άκη Τσοχατζόπουλο, ενώ στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται και ο γιος του Μιχαηλίδη, Μιχάλης. Ο τελευταίος συμπεριλαμβάνεται στο κατηγορητήριο καθώς το ποσό των 10 εκατ. φαίνεται ότι διακινήθηκε από υπεράκτια εταιρεία σε δικό του λογαριασμό στην Κύπρο, στον οποίο ήταν συνδικαιούχος ο πατέρας του.