Μια από τις μεγαλύτερες και σοβαρότερες υποθέσεις οικονομικού εγκλήματος στην Κρήτη φαίνεται πως κατάφερε να εξιχνιάσει η Ελληνική Αστυνομία με μια μεγάλη επιχείρηση που πραγματοποιείται στο νησί.

Στα χέρια της αστυνομίας – που από τα ξημερώματα έχει προχωρήσει σε αθρόες προσαγωγές υπόπτων – βρίσκονται γνωστός δικηγόρος, επιχειρηματίας καθώς και άτομο από το στενό περιβάλλον πολιτικού προσώπου. Ήδη έχουν γίνει έξι συλλήψεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive, η εγκληματική οργάνωση ενέχεται σε απάτες κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος του δημοσίου και ιδιωτών επιχειρηματιών του τουριστικού κλάδου. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 6 μέλη της οργάνωσης ενώ εκτιμάται ότι η ζημιά σε βάρος του ελληνικού δημοσίου ξεπερνά τα 3 εκ. ευρώ, ενώ σε βάρος των ιδιωτών προσεγγίζει τα 14 εκ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι έρευνες είχαν ξεκινήσει από το καλοκαίρι ενώ ειδική ομάδα Οργανωμένου Εγκλήματος είχε συσταθεί για την υπόθεση αυτή και στεγαζόταν στο αστυνομικό μέγαρο Ηρακλείου. Μετά από πολύμηνες παρακολουθήσεις της αστυνομίας και την καταγραφή της επικοινωνίας μεταξύ των μελών της οργάνωσης στήθηκε η επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των εμπλεκομένων.

Μάλιστα η επιχείρηση επρόκειτο να πραγματοποιηθεί πολύ νωρίτερα αλλά τον σχεδιασμό της αστυνομίας «φρέναρε» η απουσία στο εξωτερικό του κεντρικού προσώπου που εμπλέκεται στην υπόθεση, η επιστροφή του οποίου σηματοδότησε τις εξελίξεις.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν δεκάδες αστυνομικοί ενώ αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις για την υπόθεση.