Την απόλυτη εμπιστοσύνη τους στην Ελληνική Δικαιοσύνη εκφράζουν με κοινή δήλωσή τους οι γονείς των δυο ανήλικων παιδιών τα οποία, σύμφωνα με την κατηγορία, έχασαν τη ζωή τους ακολουθώντας τις οδηγίες του γιατρού μαϊμού.

«Πιστεύουμε ότι η ποινική διαδικασία που μόλις ξεκίνησε, θα οδηγήσει στην παραδειγματική τιμωρία του κατηγορούμενου, που δεν δίστασε κατά τρόπο ειδεχθή και αποτρόπαιο να αφαιρέσει τη ζωή των δυο ανήλικων τέκνων μας, τα οποία μέχρι την εμφάνιση του τελευταίου στη ζωή τους, ήταν απόλυτα λειτουργικά με πολλές δυνατότητες όχι μόνο διατήρησης του ελέγχου των ασθενειών τους αλλά και επικράτησης στη μάχη για το ύψιστο αγαθό, αυτό της ζωής.» αναφέρουν, μεταξύ άλλων, οι γονείς σε δήλωση που δόθηκε στην δημοσιότητα από τον νομικό τους παραστάτη Δ. Κουσιουρή,  μετά την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα για την προφυλάκιση του ψευτογιατρού.

Ολόκληρη η δήλωση έχει ως εξής:

Αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε τις θερμότατες ευχαριστίες μας:

Για όλους τους συμπολίτες μας που στέκονται στο πλευρό μας στηρίζοντας μας ηθικά και ψυχικά στις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε.

Για όλους εκείνους που συνέδραμαν αποφασιστικά με τις κομβικές μαρτυρίες τους και τα καταλυτικά στοιχεία που εισέφεραν κατά το στάδιο της πολύμηνης  αστυνομικής έρευνας, ξεπερνώντας τους φόβους τους, προκειμένου να εντοπισθεί ο κατηγορούμενος και να αποκαλυφθεί η ολέθρια για τα τέκνα μας και εξαιρετικά επικίνδυνη για το κοινωνικό σύνολο δράση του.

Δηλώνουμε την ευγνωμοσύνη μας για το επαγγελματισμό, τη μεθοδικότητα και τη διακριτικότητα με την οποία έδρασε το στελεχιακό δυναμικό της Ελληνικής Αστυνομίας υπό τη συνεχή εποπτεία της Εισαγγελικής Αρχής.

Θεωρούμε αναγκαία και επιβεβλημένη τη διερεύνηση των συνθηκών υπό τις οποίες ο άσχετος με την ιατρική επιστήμη κατηγορούμενος κατόρθωσε, κατά παράβαση κάθε απαγορευτικής διάταξης και θεσπισμένου πρωτοκόλλου, να παρεισφρήσει στο ιατρικό προσωπικό πασίγνωστων  διαγωνιστικών κέντρων, ενεργώντας «ιατρικές πράξεις», απολαμβάνοντας  ταυτόχρονα την εμπιστοσύνη και την αναγνώριση του διοικητικού, νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού αυτών, γεγονός καταλυτικό για την εμπέδωση του αισθήματος εμπιστοσύνης προς το άτομό του εκ μέρους μας.

Πιστεύουμε ότι η ποινική διαδικασία που μόλις ξεκίνησε, θα οδηγήσει στην παραδειγματική τιμωρία του κατηγορούμενου, που δεν δίστασε κατά τρόπο ειδεχθή και αποτρόπαιο να αφαιρέσει τη ζωή των δυο ανήλικων τέκνων μας, τα οποία μέχρι την εμφάνιση του τελευταίου στη ζωή τους, ήταν απόλυτα λειτουργικά με πολλές δυνατότητες όχι μόνο διατήρησης του ελέγχου των ασθενειών τους αλλά και επικράτησης στη μάχη για το ύψιστο αγαθό, αυτό της ζωής.

Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη, στο θεσμό που αποτελεί το έσχατο και συνάμα υπέρτατο καταφύγιο δικαίωσης και προστασίας κάθε αδίκως δοκιμαζόμενου πολίτη.

Εμπειρικός βοτανολόγος δήλωσε ο γιατρός «μαϊμού»

Σε μια προσπάθεια να αποποιηθεί την ευθύνη για τους θανάτους τριών ανθρώπων ο γιατρός «μαϊμού», κατά τη διάρκεια της απολογίας του ενώπιον του ανακριτή, ισχυρίστηκε πως πρόθεση του ήταν να βοηθήσει με τις θεραπείες του.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος, φέρεται να υποστήριξε πως όταν ο ίδιος συνάντησε τα θύματα του είχαν ολοκληρώσει τον κύκλο της θεραπείας που ακολουθούσαν και σε καμία περίπτωση δεν τους ζήτησε να διακόψουν τα φάρμακα τους.

Ο 47χρονος –το όνομα του δόθηκε στην δημοσιότητα μαζί με την φωτογραφία του, στην σύντομη απολογία του φέρεται να δήλωσε εμπειρικός βοτανολόγος ομολογώντας ότι δεν είναι γιατρός. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, εμφανίζεται να υποστήριξε ότι ουδέποτε υποσχέθηκε πλήρη ίαση στους ασθενείς.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος κατέθεσε πολυσέλιδο υπόμνημα με τους ισχυρισμούς τους, φέρεται να ζήτησε συγγνώμη γιατί εξαπάτησε τους συγγενείς των θυμάτων του δηλώνοντας γιατρός και να ομολόγησε ότι πήρε χρήματα, από τους συγγενείς των τριών  θυμάτων.

Ωστόσο, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, αρνήθηκε κατηγορηματικά πως πληρώθηκε για να προσφέρει τις υπηρεσίες του  στους υπόλοιπους 45 ασθενείς που καταγράφονται στη δικογραφία.

Με άρνηση απάντησε ο 47χρονος και στην κατηγορία της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, υποστηρίζοντας ότι η ποσότητα της κάνναβης που καταγράφεται είναι μικρότερη από αυτή που θέλει ο νόμος για να τυποποιήσει το αδίκημα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κατηγορούμενος θα υποβάλλει αίτημα πραγματογνωμοσύνης για τα ναρκωτικά καθώς ισχυρίζεται ότι η ποσότητα που ανιχνεύεται στα θεραπευτικά έλαια του δεν κατατάσσεται στην κατηγορία των ναρκωτικών.

Οι αρχές, πάντως, μετά την δημοσιοποίηση των στοιχείων του 47χρονου αναμένουν να αυξηθούν οι καταγγελίες σε βάρος του καθώς θεωρούν ότι είχε απλώσει τα πλοκάμια του σε ολόκληρη τη χώρα.

Παράλληλα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα εξετάσουν το ενδεχόμενο διακίνησης «μαύρου χρήματος» μέσω off shore εταιριών ενώ θα ερευνήσουν ακόμη και την πιθανότητα ο κατηγορούμενος να έκρυβε χρήματα σε θυρίδες ή και κρύπτες.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.