Να δέχεται όλες τις κατηγορίες και να ζητά συγγνώμη από την οικογένεια της Μυρτούς για ό,τι έκανε, φέρεται ο Πακιστανός που κακοποίησε βάναυσα την ανήλικη το καλοκαίρι του 2012 στην Πάρο.

Η δίκη του Αχμέτ Βακάς ξεκίνησε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας λίγο μετά τις 9:30 το πρωί στη Σύρο, με τη μητέρα της 17χρονης, να επιχειρεί να πλησιάσει τον δράστη την ώρα που οι αστυνομικοί τον μετέφεραν στην αίθουσα.
Υπενθυμίζεται πως ο Πακιστανός κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, βιασμό, ληστεία και παράνομη παροχή εργασίας.

Η δικηγόρος του ζήτησε να υπολογιστεί η ηλικία του, καθώς δεν είχε συμπληρώσει το 25ο έτος όταν διέπραξε το φριχτό έγκλημα.

Η δίκη συνέπεσε με την επιστροφή της μητέρας και της κόρης από τη Βοστόνη, μετά την επτάμηνη νοσηλείας της Μυρτούς σε νοσοκομείο της Αμερικής, προκειμένου να διεξαχθούν μια σειρά από χειρουργικές επεμβάσεις καθώς και ιατρικές εξετάσεις για τη σταθεροποίηση της υγείας της.

Η Μυρτώ νοσηλεύεται πλέον στο Ειδικό Κέντρο Αποκατάστασης στη Λάρισα. Έχει ήδη εκπονηθεί ένα πλήρες πρόγραμμα αποκατάστασης το οποίο περιλαμβάνει κινησιοθεραπεία, λογοθεραπεία και ένα σύστημα εναλλακτικής επικοινωνίας.

Πηγή: syrostoday