Η Αστυνομία εντόπισε στο Λαύριο ένα εργοστάσιο παραγωγής λαθραίου καπνού, στο οποίο ήταν εγκατεστημένες ολόκληρες γραμμές επεξεργασίας, συσκευασίας και τυποποίησης και κατασχέθηκαν σχεδόν 22 τόνοι λαθραίου καπνού.

Οι διαφυγόντες δασμοί υπολογίζονται, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., σε 1 εκατ. ευρώ.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν πέντε άτομα, με καταγωγή από το Καζακστάν ηλικίας από 39 έως 68 ετών, ενώ αναζητούνται ακόμα δύο ακόμη συνεργοί τους.

Η οργάνωση δρούσε από τον Μάιο του 2019, εισάγοντας ποσότητες ακατέργαστου καπνού από χώρες του εξωτερικού, κυρίως τη Βουλγαρία, τις οποίες μετέφεραν σε αποθήκες που βρίσκονταν σε δυσπρόσιτες περιοχές του Λαυρίου και της Κερατέας.

Με τη χρήση ειδικού εξοπλισμού λειτουργούσαν μονάδα επεξεργασίας και παραγωγής λαθραίου καπνού, καθώς και τυποποίησής του σε συσκευασίες που έφεραν μαϊμού σήμα και επωνυμία διαφόρων εταιριών.

Σε έρευνα που έγινε σε δύο αποθήκες, που φυλάσσονταν όλο το 24ωρο μέσω κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης, κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 182 χαρτοκιβώτια επεξεργασμένου καπνού, συνολικού βάρους 21 τόνων και 840 κιλών, τέσσερα φορτηγά αυτοκίνητα, ένας κινητήρας πετρελαίου για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, δύο δεξαμενές πετρελαίου, απομιμητικές συσκευασίες τυποποίησης λαθραίου καπνού κ.ά.