Συνελήφθησαν προχθές το μεσημέρι στον Κολωνό δύο Ρουμάνοι για τους οποίους είχαν εκδοθεί ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης των Αρχών της χώρας τους. Οι κατηγορίες των ενταλμάτων ήταν για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της παράνομης διακίνησης ανθρώπων.

Οι συλληφθέντες, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση που διακινούσε γυναίκες από τη Ρουμανία σε χώρες του εξωτερικού με σκοπό τη σεξουαλική τους εκμετάλλευση. Οι αστυνομικοί λένε ότι στρατολογούσαν γυναίκες, ανήλικες και ενήλικες, και με το πρόσχημα ότι θα τους βρουν μία καλά αμειβόμενη εργασία στην Ελλάδα, τις μετέφεραν στην Κρήτη, όπου με τη χρήση βίας τις εξανάγκαζαν να εργάζονται σε μπαρ και να εκδίδονται.

Επιπλέον σε βάρος του 41χρονου εκκρεμούσαν, μία καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών με ποινή φυλάκισης πέντε ετών για διακεκριμένες κλοπές και ένα ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Πλημμελειοδικών Χανίων για σωματεμπορία κατά συρροή και κατ’ επάγγελμα σε βάρος ανήλικης και ενήλικης και σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους εισαγγελείς.