Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, άσκησε η εισαγγελεας σε βάρος του 63χρονου που κατηγορείται ότι πυροβόλησε και σκότωσε τον 32χρονο γιο του, στην Πυλαία Θεσσαλονίκης.

Ο δράστης παραπέμθηκε να απολογηθεί στον πέμπτο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης.

Το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε χθες το μεσημέρι (26.04) και από την πρώτη στιγμή έφτασαν στο σημείο αστυνομικοί για να διερευνήσουν τις συνθήκες του εγκλήματος, ενώ άμεσα συνελήφθη ο 63χρονος.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 32χρονος αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και οι καβγάδες φαίνεται πως ήταν συχνοί στο σπίτι της οικογένειας.

Συγκλονίζει η μαρτυρία αυτόπτη μάρτυρα που μίλησε το πρωί στον ΑΝΤ1.

«Πήγα το θύμα στο σπίτι, τον ηρέμησα, ήρθε ο πατέρας εξαγριώθηκε, τον γρονθοκόπησε άσχημα. Τον σήκωσα πάνω από τον πατέρα του, καθίσαμε στην άκρη, ο πατέρας ξέφυγε από την προσοχή μου, πήρε το όπλο και μας πυροβόλησε τρεις φορές. Τα σκάγια με χτύπησαν ευτυχώς πολύ ελαφρά. Παίρνω τραυματισμένο το θύμα, τυλίγω το χέρι του που ήταν σακατεμένο και τον πάω προς το σπίτι μου. Ξαναβγήκε ο δράστης, πυροβόλησε άλλες τρεις φορές. Το θύμα ξεψύχησε στα χέρια μου» είπε.