Σε δις ισόβια, 3 χρόνια φυλάκιση για παράνομη οπλοχρησία και οπλοκατοχή, 2.000 ευρώ πρόστιμο για παράνομη οπλοχρησία και οπλοκατοχή και διαρκής στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων ήταν η τελική καταδικάστηκε ο δράστης του διπλού φονικού στις Παπαδάτες.

Σύμφωνα με το agriniopress.gr, στο δράστη δεν αποδόθηκε ποινή για την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας καθώς, όπως εξηγεί και εις εκ των δικηγόρων της πολιτικής αγωγής, παρ’ότι η πρόταση του Εισαγγελέα ήταν τέτοια, οι 4 ένορκοι και η μία δικαστής τον απάλλαξαν από αυτή του την κατηγορία.

Το αίτημα για κατάθεση του νέου μάρτυρα, αδερφού του 55χρονου θύματος δεν έγινε δεκτή, καθώς αυτά τα οποία επρόκειτο να ισχυριστεί περιέγραψε, σύμφωνα με πληροφορίες, η αυτόπτης μάρτυς που λόγω της απουσίας της την προηγούμενη Δευτέρα το δικαστήριο αναβλήθηκε για σήμερα.

Η νεαρή κόρη των δύο θυμάτων νιώθει, όπως εξηγεί ο δικηγόρος της, δικαιωμένη, παρά τη μη καταδίκη του δράστη για απόπειρα ανθρωποκτονίας εναντίων της: «Ήθελε δικαίωση για τους γονείς της. Και νιώθει δικαιωμένη που τουλάχιστον υπήρξε αυτή η καταδίκη για τις δύο ανθρωποκτονίες», σχολιάζει ο ίδιος στο agriniopress.gr.

Αίσθηση πάντως προκάλεσε η απολογία του κατηγορουμένου στο δικαστήριο. Ο 62χρονος δράστης στην απολογία του αναφέρθηκε σε κατανάλωση αλκοόλ, αμέλεια, άμυνα και αρνήθηκε σε κάθε περίπτωση την κατηγορία της εκ προθέσεως δολοφονίας.

Συγκεκριμένα, υπο τις φωνές και τις αποδοκιμασίες των συγγενών, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως το όπλο το πήρε μαζί του για εκφοβισμό και πως αυτό εκπυρσοκρότησε και έτσι, κατά λάθος, σκότωσε τη γυναίκα. Στη συνέχεια, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, το δεύτερο θύμα, σήκωσε ένα τούβλο με το οποίο προσπάθησε να τον χτυπήσει και ο δράστης ισχυρίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου πως ενστικτωδώς τον πυροβόλησε για να αμυνθεί καθώς φοβήθηκε πως θα τον σκότωνε. Αρνήθηκε μάλιστα πως αποπειράθηκε να σκοτώσει και την κόρη των δύο θυμάτων του.

Σε άλλο σημείο ανέφερε πως πριν το έγκλημα είχε καταναλώσει αλκοόλ. Ζήτησε συγγνώμη για τις πράξεις του ενώπιον του δικαστηρίου και η εύλογη ερώτηση του Εισαγγελέα ήταν, γιατί μπαίνει στη διαδικασία να ζητήσει συγγνώμη, αφού, σύμφωνα με τα όσα κατάθεσε στην απολογία του, επρόκειτο για ατύχημα και άμυνα.

Τέλος, ο κατηγορούμενος ανέφερε πως σκοπός του ήταν να βάλει τέλος στη ζωή του μόλις συνειδητοποίησε τι ακριβώς είχε συμβεί, ισχυρισμός βέβαια που προσκρούσει, στις πρώτες κινήσεις του δράστη μετά το διπλό φονικό.

Συγκεκριμένα, μετά την αποτρόπαια πράξη του ο δράστης πήρε από το σπίτι του το ποσό των 1.013 ευρώ, σταμάτησε σε περίπτερο απ’ όπου και προμηθεύτηκε τρία πακέτα τσιγάρα και έλυσε αμέσως το όπλο του, κινήσεις που αφήνουν υποψίες πως μάλλον τη φυγή παρά την αυτοκτονία είχε στο μυαλό του.