Στον Εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ο 41χρονος ιδιοκτήτης συνεργείου που κατηγορείται ότι  πυροβόλησε και σκότωσε τον 40χρονο γείτονά του στο Νέο Σούλι της Πάτρας.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή που εξέτασε τη σορό, το θύμα πυροβολήθηκε στο ύψος της καρδιάς.

Οι δύο γείτονες φέρονται είχαν για καιρό διαφορές και σύμφωνα με την αστυνομία, ο 41χρονος διέρρηξε τα ξημερώματα της Δευτέρας την επιχείρηση του 40χρονου, προκαλώντας ταυτόχρονα φθορές σε κάμερα ασφαλείας.

Όταν ο 40χρονος πήγε στην επιχείρησή του για να δει τι συμβαίνει, τότε, σύμφωνα με την αστυνομία, ο 41χρονος πυροβόλησε εναντίον του με κυνηγετικό όπλο και τον απείλησε με αιχμηρό αντικείμενο.

Στην συνέχεια, ο 40χρονος, σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, πυροβόλησε με πιστόλι εναντίον του 41χρονου, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα.

Τι λέει ο συνήγορος του 41χρονου

Σύμφωνα με όσα δήλωσε μιλώντας στον Γιάννη Γεωργόπουλο και την εκπομπή «Πράσινο, κόκκινο σε γαλάζιο φόντο» στο Ράδιο Γάμμα, ο συνήγορος του δράστη, Άγγελος Στεργιόπουλος, το θύμα από το 2019 είχε πολλές φορές απειλήσει αλλά και διαρρήξει και βάλει φωτιά στην επιχείρηση κατηγορούμενου.

Σύμφωνα με τον κ. Στεργιόπουλο, απειλούσε τον ίδιο και την οικογένειά του και μάλιστα από τον Δεκέμβριο του 2020 του είχαν επιβληθεί ασφαλιστικά μέτρα να μην πλησιάζει την επιχείρηση του κατηγορούμενου στα 30 μέτρα.

Όπως είπε ο κ. Στεργιόπουλος, το θύμα έδειχνε μία πολύ περίεργη συμπεριφορά, ενώ έξω από το σπίτι του είχε βάλει κρεμάλες. Μάλιστα είχε ζητηθεί, εκτός από τις κατά καιρούς μηνύσεις που είχε υποβάλει ο πελάτης του, η παρέμβαση του Εισαγγελέα, προκειμένου να εξεταστεί ψυχολογικά το θύμα, αναφέρει το patrastimes.gr.

Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με τον συνήγορό του, κατά την απολογία του θα υποστηρίξει ότι δεν είχε σκοπό να σκοτώσει τον 40χρονο, αλλά να αμυνθεί για την ζωή του, καθώς του επιτέθηκε πρώτος.