Ελεύθεροι έφυγαν από το γραφείο του ανακριτή οι δυο αστυνομικοί οι οποίοι συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για υπόθεση χρηματισμού από επιχειρηματία.

Ο 54χρονος Διοικητής του Τμήματος  Αλλοδαπών Δυτικής Αττικής και ο 39χρονος υπαστυνόμος στις απολογίες τους αρνήθηκαν ότι απαίτησαν και έλαβαν «φακελάκι» από επιχειρηματία που εντοπίστηκε να απασχολεί παράνομα αλλοδαπούς εργαζόμενους.

Ο 54χρονος κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι προσπάθησε να βοηθήσει τον επιχειρηματία προτείνοντας του να πει ότι δεν ήξερε πως οι αλλοδαποί που απασχολούσε ήταν παράνομα στην Ελλάδα.

Όπως ανέφερε ο επιχειρηματίας, για να τον  ευχαριστήσει, του  έδωσε έναν σφραγισμένο φάκελο, τον οποίο έβαλε κατευθείαν στην τσέπη του θεωρώντας ότι περιείχε κάποιο έγγραφο.

«Κάτι είπε για χρήματα αλλά δεν τον πίστεψα, αν και μου είχε πει ότι θα μου έκανε από μόνος του δώρο» φέρεται να ισχυρίστηκε ενώπιον του ανακριτή ο 54χρονος κατηγορούμενος.

Ανακριτής και εισαγγελέας μετά την απολογία του Διοικητή του Τμήματος  Αλλοδαπών Δυτικής Αττικής αποφάσισαν να αφεθεί ελεύθερος  με εγγύηση 3.000  ευρώ ενώ του επέβαλαν  απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική εμφάνιση, δύο φορές το μήνα, στο Αστυνομικό Τμήμα.

Ο συγκατηγορούμενος του υπαστυνόμος αφέθηκε ελεύθερος χωρίς κανένα περιοριστικό όρο.