Φωτιά στο Μάτι: «Ποιοι φοβούνται να μην “καούν”»

Η ανακοίνωση του συνηγόρου που εκπροσωπεί την Βαρβάρα Βουκάκη - Φύτρου


ΚΟΙΝΩΝΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ
17:56
30/09/2019
Φωτιά στο Μάτι: «Ποιοι φοβούνται να μην "καούν"»
3
loading

Με μία ανακοίνωση σχολίασε, ο συνήγορος πολιτικής αγωγής, Βασίλης Καπερνάρος που εκπροσωπεί την Βαρβάρα Βουκάκη -  Φύτρου, τη ματαίωση της Ολομέλειας Εφετών για την υπόθεση της φονικής φωτιάς στο Μάτι.

«Ποιοι φοβούνται, να μην "καούν" από την πυρκαγιά στο Μάτι και ποιοι κρύβονται πίσω από, ενδεχομένως, έκνομες ενέργειες παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη και της υπονόμευσης του κράτους δικαίου;» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο εκπρόσωπος της κ. Βαρβάρας Βουκάκη -  Φύτρου, που έχασε τη μοιραία 23η Ιουλίου τον σύζυγο και τα δύο ανήλικα παιδιά της.

Στην ανακοίνωσή, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, τονίζει ότι την περασμένη Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου, δεν κατέστη εφικτό να εξεταστεί από την Ολομέλεια του Εφετείου το αίτημά του για την ανάθεση της υπόθεσης για την πολύνεκρη τραγωδία στο Μάτι σε Εφέτη Ειδικό Ανακριτή λόγω σοβαρότητας της υπόθεσης, καθώς δεν υπήρξε απαρτία στο Σώμα.

Και προσθέτει: «Εξ' όσων γνωρίζω, για πρώτη φορά τα τελευταία 30 - 40 έτη, ματαιώθηκε σύγκλιση της Ολομελείας του Εφετείου, και μάλιστα για τόσο σπουδαία υπόθεση, όταν αντιθέτως, σε παρόμοιες περιπτώσεις, όπως στην υπόθεση Siemens-Τσουκάτου, και περίπτωση «ΑΛΕΞ» στην Ημαθία, είχαν ανατεθεί σε Εφέτη-Ανακριτή».

Ο ποινικολόγος αναφέρει πως η μη εμφάνιση του απαιτούμενου αριθμού δικαστών δημιουργεί σε κάθε Έλληνα πολίτη απορίες. «Τι συνέβη και ματαιώθηκε η προσδιορισθείσα Ολομέλεια του Εφετείου Αθηνών και πώς εξηγείται η απουσία του απαραιτήτου αριθμού των Δικαστικών Λειτουργών για τη σχετική απαρτία ( σύμφωνα με το νόμο) και των οποίων η προσέλευση αποτελεί δεσμία υπηρεσιακή υποχρέωση;» αναφέρει ο κ. Καπερνάρος.

Και προσθέτει: «Πότε θα προσδιοριστεί η εκ νέου σύγκληση της Ολομελείας; Ποιοι φοβούνται, να μη "καούν" από την πυρκαγιά στο "Μάτι" και ποιοι κρύβονται πίσω από, ενδεχομένως, έκνομες ενέργειες παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη και της υπονόμευσης του Κράτους Δικαίου;»

Στην ανακοίνωσή του, ο κ. Καπερνάρος κάνει λόγο για μία σοβαρότατη υπόθεση με μία δικογραφία που ουσιαστικά «αφορά στη μεγαλύτερη βιολογική καταστροφή στον πλανήτη κατά τον 21ο αιώνα από πυρκαγιά (μετά από εκείνη στην Αυστραλία το έτος 2009), αριθμεί χιλιάδες σελίδες, είναι πολυπαραγοντική, έχουν ανακύψει νομικά ζητήματα, αφορά 102 ταυτοποιημένους νεκρούς, μεγάλο αριθμό εγκαυματιών, άγνωστο αριθμό νοικοκυριών (κατεστραμμένων, έως υποστάντων μεγάλες ζημίες). Ταυτοχρόνως, εμπλέκονται κρατικοί λειτουργοί ως κατηγορούμενοι και υπουργοί ως μηνυόμενοι».

Τονίζει, επίσης, «ότι έχουμε εν χείρας μας αποδεικτικά στοιχεία, τα οποία εάν προσκομίσουμε είναι βέβαιον ότι θα διευρυνθούν οι κατηγορίες και οι κατηγορούμενοι, αφού θα αποδειχθεί ότι έχουν γίνει πολλές προσπάθειες απόκρυψης σημαντικών στοιχείων, από την εν λόγω δικογραφία, τα οποία στοιχειοθετούν εγκλήματα κακουργηματικού χαρακτήρα και όχι πλημμεληματικού, όπως κατηγοριοποιούνται μέχρι τώρα».

Τέλος, επισημαίνει πως η εντολέας του δεν έχει κληθεί ακόμη να καταθέσει στον ανακριτή της υπόθεσης και ότι δεν έχουν λάβει ακόμη αντίγραφο της δικογραφίας και υπογραμμίζει πως θεωρεί ότι «η χρονική απραγία και κωλυσιεργία μέχρι σήμερα, καθώς έχουν παρέλθει 6 μήνες όσον αφορά τη δική μας περίπτωση, οφείλεται σε υπερβολικό φόρτο εργασίας του κ. ανακριτού και μόνον».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar mitsos.sveltos

    Θέλω μια φορά να δω καταδικαστική απόφαση για τα αυθαίρετα που έκλειναν τους δρόμους εξόδου καθώς και τα αυθαίρετα που νομιμοποιήθηκαν και αποτελούσαν και αυτά εμπόδιο, ποιός πολεοδόμος είχε υπογράψει αυτό θέλω μόνο να μάθω και να τον δω καταδικασμένο , ας υπάρξει μια φορά και ένας υπεύθυνος για την τόση ανευθυνότητα

  2. avatar 89905Τ75Τ78

    ΚΑΙ Ο ΗΡΩΑΣ ΑΡΧΙΦΥΛΑΚΑΣ ΠΟΥ ΕΣΩΖΕ ΖΩΕΣ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΡΙΧΤΗΚΑΝΕ 40 ΑΤΟΜΑ ΣΤΗ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ΤΟΝ ΜΑΧΑΙΡΩΣΑΝΕ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ , ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  3. avatar CORVUS_CORAX

    Κανενας. Ο ψευτοδεξιος μητσοτακης με την ομιλια του για την "κλιματικη αλλαγη" εμμεσα τους εδωσε συγχωροχαρτι.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει