Για τις 10 Οκτωβρίου, ορίστηκε να δικαστεί από το τριμελές πλημμελειοδικείο Πειραιά, η μηνυτήρια αναφορά του 34χρονου Πακιστανού Ιμτιάζ Αλάμ Τζαφάρι για παθητική δωροδοκία και υπεξαίρεση χρημάτων εν υπηρεσία, εναντίον του πρώην διοικητή του αστυνομικού τμήματος Ρέντη.

Η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε, λόγω προσωπικού προβλήματος του συνηγόρου υπεράσπισης του αστυνομικού.

Ο συγκεκριμένος αστυνομικός έχει τεθεί, με απόφαση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, σε διαθεσιμότητα, ενώ για την υπόθεση έχει επιληφθεί και το τμήμα εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. μετά από την καταγγελία του μετανάστη.

Ο 34χρονος, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, είχε καταγγείλει στο τμήμα εσωτερικών υποθέσεων ότι, κατά την προσαγωγή του στις 11 Φεβρουαρίου του 2013 στο αστυνομικό τμήμα του Ρέντη, ο διοικητής, που κατηγορείται, του αφαίρεσε 4.000 ευρώ και κάρτες ανανέωσης χρόνου κινητής τηλεφωνίας που είχε στην κατοχή του.

Με τη πρόφαση ότι ο μετανάστης θα έπρεπε να του προσκομίσει αποδεικτικά στοιχεία προέλευσης των χρημάτων, ο αξιωματικός απαίτησε να του παραχωρήσει το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ, προκειμένου να του επιστρέψει τα υπόλοιπα.

Σε συνέντευξη Τύπου που οργάνωσε χθες η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας και η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, ο ενάγων είπε ότι, ο συγκεκριμένος αστυνομικός του απέσπασε χρήματα και ότι, στη συνέχεια, δεχόταν τηλεφωνικές απειλές για τη ζωή του, ενώ κάποιοι -υποστήριξε- ότι του έβαλαν 36 γραμμάρια ηρωίνης σε εμπόρευμά του, προκειμένου να τον εκβιάσουν.