Συνελήφθη στις 26 Ιουλίου, από τις βουλγαρικές Αρχές, ο αδελφός του δολοφόνου του Γιάννη Μακρή, ο οποίος φέρεται να τον είχε βοηθήσει στο να διαφύγει, σύμφωνα με την ενημέρωση του αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Οι Αρχές της Βουλγαρίας τον αναζητούσαν εδώ και αρκετό καιρό και τελικά εκείνος έπεσε στα χέρια τους, στην περιοχή Χάσκοβο.

Λόγω της ύπαρξης σχετικού ευρωπαϊκού εντάλματος για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία από την Εισαγγελία, αναμένεται η έκδοσή του 35χρονου συλληφθέντα στη χώρα μας.

Το χρονικό της δολοφονίας

Υπενθυμίζεται ότι, η δολοφονία είχε πραγματοποιηθεί το περασμένο φθινόπωρο (πιο συγκεκριμένα στις 31 Οκτωβρίου), όταν ο επιχειρηματίας εκτελέστηκε εν ψυχρώ, έξω από το σπίτι του στη Βούλα.

Όπως προέκυψε από το βίντεο που κατέγραψε τη σκηνή του φόνου, ο Γιάννης Μακρής είχε βγει από το σπίτι του και στη συνέχεια επιβιβάστηκε στο μαύρο Smart που ήταν παρκαρισμένο απ’ έξω.

Είχε μόλις καθίσει στη θέση του οδηγού, όταν ο δολοφόνος πλησίασε-τρέχοντας- το παράθυρο του συνοδηγού και άρχισε να πυροβολεί σχεδόν εξ επαφής τον άτυχο άνδρα. Ο εκτελεστής είχε καλύψει το πρόσωπό του με μαύρο καπέλο τζόκεϊ, φορούσε ένα δίχρωμο σπορ μπουφάν, καθώς επίσης μαύρο παντελόνι και παπούτσια.

Η σκηνή του φόνου διήρκεσε μόλις πέντε δευτερόλεπτα. Ο επιχειρηματίας αμέσως μόλις δέχθηκε τους πρώτους πυροβολισμούς βγήκε από το αυτοκίνητό του και προσπάθησε να απομακρυνθεί τρέχοντας. Ωστόσο, ο δολοφόνος του τον ακολούθησε και από απόσταση σχεδόν μισού μέτρου συνέχισε να τον πυροβολεί.

Ο εκτελεστής αρνήθηκε να «δώσει» τον αδελφό του

Ο 31χρονος Βούλγαρος, που είναι ο δράστης της ανθρωποκτονίας του Ελληνοαυστραλού επιχειρηματία στο Πανόραμα της Βούλας, είχε συλληφθεί στις 2 Απριλίου, σε ξενοδοχείο της Γλυφάδας.

Μόλις εκείνος αντιλήφθηκε τους αστυνομικούς, προσπάθησε αρχικά να διαφύγει επιβιβαζόμενος σε αυτοκίνητο, αλλά τελικά έπεσε στα χέρια των ελληνικών Αρχών.

Μάλιστα, αρνούνταν να δώσει πληροφορίες σχετικά με τον 35χρονο αδελφό του, ο οποίος όλα τα στοιχεία έδειχναν πως ήταν ο άνθρωπος που τον βοήθησε να πραγματοποιήσει το έγκλημα.

Το θύμα ήταν πατέρας δύο παιδιών, ενώ η σύζυγός του είναι γνωστό μοντέλο.