Στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας οδηγήθηκε σήμερα ο 41χρονος έλληνας ιδιοκτήτης φορτηγού αυτοκινήτου που κατηγορείται ότι χθες τα ξημερώματα μαζί με άλλους τέσσερεις συναδέλφους του τραυμάτισαν ελαφρά 55χρονο αλλοδαπό οδηγό φορτηγού αυτοκινήτου, στο οποίο προκάλεσαν υλικές ζημιές, αφού το ακινητοποίησαν με τρία ιδιωτικής χρήσης επιβατικά αυτοκίνητα πάνω στην Εγνατία οδό.

Ο 41χρονος ιδιοκτήτης που βαρύνεται με τις κατηγορίες της παρακώλυσης συγκοινωνιών, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, απλής σωματικής βλάβης και παράνομης βίας αναγνωρίστηκε από τον οδηγό ύστερα από έλεγχο που πραγματοποίησαν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Καβάλας στο σημείο που είναι συγκεντρωμένα τα φορτηγά αυτοκίνητα, στον κόμβο του εμπορικού λιμένα Φίλιππος Β’ στην Εγνατία οδό, στο ύψος της Νέας Καρβάλης.

Ο δράστης, μαζί με τέσσερις συναδέλφους του, τα ακριβή στοιχεία των οποίων ακόμα αναζητούνται από τις αστυνομικές αρχές, χθες τα ξημερώματα, όταν αντιλήφθηκαν ότι ένα φορτηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 55χρονος υπήκοος Βουλγαρίας κινούνταν με κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη, επιβιβάστηκαν σε τρία Ι.Χ. αυτοκίνητα και στο 165ο χλμ. της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης – Καβάλας – Ξάνθης, στο ύψος του Σταυρού Αμυγδαλεώνα, το ακινητοποίησαν.

Δύο εξ αυτών τον απομάκρυναν με τη βία από τη θέση του οδηγού, ρίχνοντάς τον στο οδόστρωμα, οι υπόλοιποι δράστες τον χτύπησαν στο σώμα προκαλώντας του ελαφρές σωματικές βλάβες. Στη συνέχεια, με σιδηρολοστό έσπασαν το παρμπρίζ, τα φανάρια και τον κινητήρα του φορτηγού αυτοκινήτου

Ο 55χρονος οδηγός επικοινώνησε με τον ιδιοκτήτη του φορτηγού αυτοκινήτου και αυτός με τη σειρά του με την Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας. Στο σημείο έσπευσαν εποχούμενες περιπολίες της ομάδας ΔΙΑΣ. Ύστερα από έλεγχο που διενήργησαν στο σημείο συγκέντρωσης των φορτηγών αυτοκινήτων, εντόπισαν τον 41χρονο δράστη και τον προσήγαγαν στο Αστυνομικό Τμήμα Καβάλας, όπου αναγνωρίστηκε από τον παθόντα οδηγό.