Νέα μέτρα για την ασφάλεια των φυλακών

Βαρύς οπλισμός στους φρουρούς και αλεξίσφαιρα τζάμια


ΚΟΙΝΩΝΙΑ
16:55
03/04/2013
Νέα μέτρα για την ασφάλεια των φυλακών
loading

Μέτρα ασφαλείας για τις φυλακές της χώρας, όπως είναι η ενίσχυση του εξοπλισμού των σωφρονιστικών υπαλλήλων και των εξωτερικών φρουρών με κατάλληλο οπλισμό και αλεξίσφαιρα γιλέκα, η τοποθέτηση αλεξίσφαιρων τζαμιών στις σκοπιές των καταστημάτων κράτησης κλπ, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης, μία από τις φυλακές των Τρικάλων, Δομοκού και Μαλανδρίνου θα μετατραπεί σε κατάστημα κράτησης υψίστης ασφαλείας, θα προσληφθούν 500 σωφρονιστικοί υπάλληλοι, και από τον θεσμό της κινητικότητας 220 δημόσιοι υπάλληλοι θα μεταταγούν στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Επίσης, το ΣΔΟΕ θα ελέγξει ορισμένους σωφρονιστικούς υπαλλήλους για τους οποίους υπάρχουν καταγγελίες περί διάπραξης παραβατικών πράξεων. Το ωράριο των σωφρονιστικών υπαλλήλων αυξάνεται στις 37,5 ώρες εβδομαδιαίως από τις 34,5 που είναι σήμερα.

Ακόμη, με άλλη νομοθετική ρύθμιση, που θα ενταχθεί στο νομοσχέδιο για το ενέχυρο, προβλέπεται «παράθυρο» για τη μείωση των ποινών των καταχραστών του Δημοσίου, δηλαδή «σπάνε» τα ισόβια για τους καταχραστές του Δημοσίου, εφόσον συμφωνήσουν να επιστρέψουν το σύνολο τω χρημάτων που καταχράστηκαν.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης αναζητά παλαιό στρατόπεδο, προκειμένου να εκτίουν τις ποινές τους όσοι έχουν διαπράξει οικονομικά εγκλήματα, τα οποία τιμωρούνται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών.

Τέλος, παραγράφεται το αξιόποινο και παύει η δίωξη όσων έχουν διαπράξει μέχρι τώρα αδικήματα που τιμωρούνται μέχρι ένα έτος, εκτός αν τα αδικήματα αφορούν άρνηση καταβολής διατροφής και καταβολής εργατικών απαιτήσεων.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει