Το ενδεχόμενο το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία στο Αγιοφάραγγο, στα Αστερούσια Όρη του Νομού Ηρακλείου, να κατεδαφίσθηκε από φυσικό φαινόμενο και όχι από έκρηξη, όπως αρχικά είχε εκτιμηθεί από κατοίκους της περιοχής, εξετάζει μεταξύ άλλων η Αστυνομία.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, κλιμάκιο πυροτεχνουργών που έσπευσε σήμερα στο εκκλησάκι -που είχε κτίσει ο τελευταίος ασκητής των Αστερουσίων, π. Θεόδωρος- απέκλεισε το ενδεχόμενο της έκρηξης ή του εκρηκτικού μηχανισμού, εξετάζοντας την πιθανότητα να έπεσε κεραυνός και να προξένησε την καταστροφή.

Η καταστροφή σημειώθηκε πριν από δύο μέρες και είδε το φως της δημοσιότητας χθες το βράδυ από κατοίκους της περιοχής που έκαναν λόγο για εκρήξεις.

Ο Ηγούμενος της Μονής Οδηγήτριας -που υπάγεται στο εκκλησάκι-, Αρχιμανδρίτης Παρθένιος, αντίκρισε το πρωί εικόνες ολοκληρωτικής καταστροφής και κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου για προσβολή της πίστης.

Το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία αναμένεται να εξετάσει και ειδικός πραγματογνώμονας, για να διαπιστωθεί από πού προήλθε η καταστροφή.