Στη σύλληψη ενός 47χρονου αλλοδαπού, που φέρεται ως ο δράστης της ανθρωποκτονίας 91χρονου Έλληνα στις 20-9-2013, εντός διαμερίσματος που διέθετε προς ενοικίαση, στην περιοχή του Πειραιά, προχώρησε το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ο 47χρονος είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για ληστεία, παράβαση του Νόμου περί αλλοδαπών και παράβαση του κ.ο.κ. Σύμφωνα με την αστυνομία και όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο συλληφθείς, προφασιζόμενος τη μίσθωση διαμερίσματος 1ου ορόφου διώροφης οικίας, το οποίο διέθετε το θύμα προς ενοικίαση, εισήλθε με σκοπό τη ληστεία.

Εκεί, δέσμευσε το θύμα το χτύπησε στο πρόσωπο και αφού διαπίστωσε ότι το διαμέρισμα ήταν κενό, συνέχισε την έρευνα σε ισόγειο διαμέρισμα της οικίας, όπου διέμενε το θύμα.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση ο θάνατος του 91χρονου είχε επέλθει από βαριές κακώσεις στο κεφάλι και στον τράχηλο. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.