Τέσσερις περιπτώσεις απάτης πώλησης αυτοκινήτων μέσω διαδικτύου σε βάρος πέντε ατόμων εξιχνίασε η αστυνομία στην περιοχή της Μενεμένης στη Θεσσαλονίκη.

Η αστυνομία συνέλαβε επ’ αυτοφώρω έναν 39χρονο Έλληνα και έναν 39χρονο αλλοδαπό, ενώ αναζητείται ένας 29χρονος Έλληνας, οι οποίοι αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν έναν 24χρονο Έλληνα προσποιούμενοι τους πωλητές Ι.Χ.

Η σπείρα αναρτούσε ηλεκτρονικές αγγελίες πώλησης οχημάτων στο διαδίκτυο με ιδιαίτερα χαμηλές τιμές. Με αυτό τον τρόπο εξαπάτησαν τους πέντε Έλληνες, καταφέροντας να αποσπάσουν 8.800 ευρώ, αρπάζοντας τελικά το προς πώληση αυτοκίνητο, κατά τη διάρκεια της μεταβίβασης.

Οι δράστες μετέβαιναν στο ραντεβού με το υπό πώληση αυτοκίνητο και αφού έπαιρναν το συμφωνηθέν χρηματικό αντίτιμο, παρέδιδαν στους αγοραστές αντικλείδια του οχήματος, ενώ τα πρωτότυπα τα διατηρούσαν στη κατοχή τους. Στη συνέχεια εκμεταλλευόμενοι την απουσία των θυμάτων κατά τη διαδικασία της μεταβίβασης, έκλεβα το όχημα χρησιμοποιώντας το πρωτότυπο κλειδί.

Τα οχήματα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες έφεραν κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας, ενώ χρησιμοποιούσαν πλαστές υπεύθυνες δηλώσεις–εξουσιοδοτήσεις και έγγραφα, με στοιχεία των ιδιοκτητών των κλεμμένων πινακίδων, τα οποία επιδείκνυαν στους υποψήφιους αγοραστές προκειμένου να τους πείσουν για τη νομιμότητα της μεταβίβασης.

Στην κατοχή των δύο συλληφθέντων, αλλά και σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του 39χρονου Έλληνα, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 3.275 ευρώ, τρία κινητά τηλέφωνα, τρία αντικλείδια αυτοκινήτων και κλεμμένες κρατικές πινακίδες.

Η αστυνομία αναζητά τον τρίτο συνεργό.