«Κοσμιοτάτη» με εξαίρεση φυσικά την άδεια-απόδραση του 2006, για την οποία σημειώνει ότι ο πατέρας του ήταν -τότε- άρρωστος, ενώ τώρα είναι ετοιμοθάνατος, χαρακτηρίζει στο υπόμνημά του προς το Συμβούλιο Πλημελειοδικών Λάρισας, για την υπό όρους απόλυσή του, ο Μιχάλης Μακρυγιάννης, λίγο πριν πάρει την πολυπόθητη άδεια και το σκάσει από τη φυλακή.

Ο βαρυποινίτης έγραφε ακόμα ότι έχει αμέτρητες προτάσεις για δουλειά ενώ τόνιζε ότι έχει μνηστή, τα δύο παιδιά της οποίας τον «θεωρούν πρότυπο».

Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Real News, ο Μακρυγιάννης παρέθετε και υπογραφές από συγχωριανούς του αλλά και τον ιερέα του χωριού για να αποδείξει ότι έχει μεταμελήσει.

Ανέφερε δε πως εξέτισε την ποινή του (καταδικάστηκε για πέντε δολοφονίες), ότι έχει φτάσει στο «ύψιστο στάδιο της ηθικής ανύψωσης», και ότι έχει στόχο να παντρευτεί με τη μνηστή του και να αλλάξει περιβάλλον. Όπως άλλωστε έκανε παίρνοντας την ενδέκατη άδεια και οριστική καθώς δεν γύρισε ποτέ πίσω.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η μνηστή του ισοβίτη μένει στο Περιστέρι, και όπως εκμυστηρεύτηκε σε συγκρατούμενό του δεν σκοπεύει να γυρίσει ποτέ πίσω, καθώς θεωρεί ότι έχει εκτίσει τα 25 χρόνια φυλακής που ήταν η ποινή του αλλά το συμβούλιο του απέρριπτε τις αιτήσεις για υπό όρους απόλυση.