Ο τραυματισμός του επτάχρονου κοριτσιού στην περιοχή Τζερμιάδο της Κρήτης φέρνει για μία ακόμα φορά στο προσκήνιο τις σοβαρές ελλείψεις στον τομέα της Υγείας σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Όπως αναφέρει το cretalive, το κοριτσάκι από τη Ρουμανία που έπεσε από το μπαλκόνι του σπιτιού, μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου με το αυτοκίνητο γιατρού, αφού δεν υπήρχε ασθενοφόρο.

Οι δικοί της ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ και επειδή δεν υπήρχε ασθενοφόρο κοντά στην περιοχή, ο γιατρός του Κέντρου Υγείας πήρε στα χέρια του το 7χρονο κορίτσι και με αυτοκίνητο συναδέλφου του γιατρού, το οποίο οδηγούσε τρίτο άτομο, μετέφερε το κοριτσάκι και το παρέδωσε στους διασώστες του στα μέσα της διαδρομής.

Μάλιστα ο ένας γιατρός κρατούσε το παιδί στα χέρια του και ο άλλος οδηγούσε.

Όπως έγινε γνωστό, στα ορεινά του Λασιθίου καλύπτονται οι δύο από τις τρεις βάρδιες του ΕΚΑΒ. Από τις 22:00 το βράδυ μέχρι τις 14:30 το απόγευμα μπορούν να εξυπηρετούνται οι… ασθενείς. Από εκεί και έπειτα, αν κάποιος έχει την ατυχία να αρρωστήσει και να χρειαστεί να διακομισθεί σε νοσοκομείο, μάλλον παίζει … με τις πιθανότητες.