Συνολικά 110 αυτοκτονίες απέτρεψε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος το πρώτο εξάμηνο του 2012, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

Εξειδικευμένο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε στις ψηφιακές έρευνες του διαδικτύου 110 ανθρώπους, που εκδήλωσαν την πρόθεση να αυτοκτονήσουν και προχώρησε άμεσα σε συνεργασία με τις τοπικές αστυνομικές αρχές στις απαραίτητες ενέργειες για την αποτροπή τους.

Ενδεικτικά αναφέρονται ορισμένες περιπτώσεις αποτροπής αυτοκτονιών και άλλα σοβαρά περιστατικά:

-Αθήνα: Ενήλικος, ο οποίος είχε κόψει τις φλέβες του και είχε καταπιεί χάπια, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και εισήχθη σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

-Κατερίνη: Ενήλικη, ύστερα από κατανάλωση χαπιών, οδηγήθηκε στο νοσοκομείο για πλύση στομάχου.

-Κρήτη: Ενήλικος που αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, αναρτούσε σε χώρο κοινωνικής δικτύωσης διάφορες φωτογραφίες όπου ήταν ένοπλος και απειλούσε ότι προβεί σε εγκληματικές ενέργειες σε βάρος τρίτων. Υποβλήθηκε σε ψυχιατρική εξέταση και κλείστηκε σε ψυχιατρική κλινική.

– Θεσσαλονίκη: Ενήλικος με χρόνια ψυχολογικά προβλήματα, απειλούσε ότι θα διαπράξει κακόβουλες πράξεις. Παρασχέθηκε ψυχολογική υποστήριξη από ψυχολόγο, ενώ κλήθηκε και ειδικός διαπραγματευτής της ΕΛ.ΑΣ..