Στο ΣτΕ ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΕΤΤ για την «αντισυνταγματική» απόλυσή του

Τι υποστηρίζει στην προσφυγή του ο Νικόλαος Παπαουλάκης


ΚΟΙΝΩΝΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ
17:52
02/05/2018
Στο ΣτΕ ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΕΤΤ για την «αντισυνταγματική» απόλυσή του
3
loading

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε ο πρώην αντιπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), Νικόλαος Παπαουλάκης, ζητώντας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και αντίθετη στο ενωσιακό δίκαιο η απόλυση του.

Ο κ. Παπαουλάκης, στην προσφυγή του, συνδέει εμμέσως πλην σαφώς την απόλυση του με τη συμμετοχή του σε συνάντηση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας με τα Διοικητικά Συμβούλια της Ένωσης Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Ραδιοφωνικών Σταθμών Αθηνών, κ.λπ. όταν, όπως λέει, από μερίδα του Τύπου του αποδόθηκε η ιδιότητα του δήθεν συμβούλου της βουλευτού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου.

Όπως αναφέρει το Φθινόπωρο του 2017 του ζητήθηκε από τη Ν.Δ. να συμμετέχει σε συζήτηση στα γραφεία του κόμματος για τη μετάβαση του ραδιοφώνου από την αναλογική στην ψηφιακή εποχή. Ο ίδιος ανταποκρίθηκε στο συγκεκριμένο αίτημα κάτι που είχε κάνει και στο παρελθόν όταν κλήθηκε και από άλλους φορείς.

Ο κ. Παπαουλάκης υπογραμμίζει πως μετά τη συνάντηση δέχθηκε επίθεση από μερίδα του «φιλοκυβερνητικού Τύπου», από την οποία, όπως τονίζει, διασύρθηκε δημόσια, καθώς εμφανίστηκε ως έμμισθος σύμβουλος της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, ως εντεταλμένος σύμβουλος του Σαμάρα, κ.λπ. Αποτέλεσμα ήταν να παραπεμφθεί το θέμα στην Ολομέλεια της ΕΕΤΤ όπου με πλειοψηφία ψήφων 6 υπέρ και μιας κατά, αποφασίστηκε ότι δεν έχει διαπράξει πειθαρχικό παράπτωμα.

Στη συνέχεια, όμως, αναφέρει ο κ. Παπαουλάκης με απόφαση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκ. Παππά, παραπέμφθηκε στο πειθαρχικό συμβούλιο, το οποίο με ψήφους 3-2 του επέβαλε την ποινή της οριστικής παύσης, με το σκεπτικό ότι έχει παραβιάσει την αρχή της αμεροληψίας που διέπει τη λειτουργία της ΕΕΤΤ.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar Ρουσφέτι Σύριζα Μίζα

  Τώρα δεν μπορούν, βάλανε τον μπατζανάκι του Καρανίκα απόφοιτο δημοτικού.

 2. avatar PANKO

  Το κολλητάρι..θα κριθεί από τα κολλητάρια...
  Βρε ικριώματα και γρήγορα...

 3. avatar pan

  ΦΑΑΑΠ και αλλη μια καρπαζια θα ερθει στους φασιστερους απο το ΣΤΕ...
  Θα μάθουν τουλάχιστον τι σημαίνει δημοκρατια...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει