Πολυετείς ποινές κάθειρξης, με αναστολή και τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στους 17 κατηγορούμενους για την υπόθεση προμήθειας του ηλεκτρονικού συστήματος Sonak στον στρατό ξηράς, στην οποία ως κεντρικό πρόσωπο φέρεται ο επιχειρηματίας, Θωμάς Λιακουνάκος.

Παρά την απαλλακτική εισαγγελική πρόταση, το δικαστήριο έκρινε ένοχους τους κατηγορούμενους επιβάλλοντας κάθειρξη 16 ετών με αναστολή στον επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκο, τον πρώην ιδιοκτήτη και υψηλόβαθμο στέλεχος της Sonak, Ηλία Αρκουμανέα και στους πρώην γενικούς γραμματείς Εξοπλισμών Γιώργο Κολλίρη και Ευάγγελο Βασιλάκο.

Κάθειρξη 10 ετών, με αναστολή, επιβλήθηκε στον πρώην αναπληρωτή γενικό διευθυντή Εξοπλισμών Αντώνη Κάντα, καθώς και στους υπόλοιπους κατηγορούμενους, πρώην στελέχη του ΥΠΕΘΑ.

Το δικαστήριο επιδίκασε στο Δημόσιο υλική ζημία της τάξης των 48.408.000 ευρώ καθώς και ηθική βλάβη στους τέσσερις πρώτους κατηγορούμενους ποσού 100.000 ευρώ, στον καθένα. Στους υπόλοιπους κατηγορούμενους επιδίκασε ποσό ύψους 50.000 ευρώ.

Η υπόθεση αφορά την προμήθεια 11 συστημάτων ακρόασης με την επωνυμία ESTIA και δεκαοκτώ παρεμβολέων με την επωνυμία ERIS, που έγινε από την εταιρεία SONAK του Θωμά Λιακουνάκου και είχε δοθεί προκαταβολή 40 εκατομμυρίων ευρώ.