Το κατώφλι του εφέτη – ειδικού ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση της ανάθεσης της σύμβασης για το σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων, το γνωστό C4i αναμένεται να περάσει το πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Siemens Μ. Κουτσενρόιτερ, ο οποίος φέρεται ως ένας από τους πρωταγωνιστές στην υπόθεσης Siemens.

Το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας αποφάσισε την αντικατάσταση του εντάλματος προσωρινής κράτησης που εκκρεμούσε σε βάρος του Μ. Κουτσενρόιτερ με τον περιοριστικό όρο της καταβολής εγγύησης των 30.000 ευρώ.

Το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο έκανε δεκτή την αίτηση του κατηγορούμενου ώστε να εμφανιστεί ενώπιον της δικαιοσύνης για την υπόθεση του C4i. Η προσωρινή κράτηση είχε επιβληθεί στον Μ. Κουτσενρόιτερ για σκέλος της ίδιας υπόθεσης που αφορούσε στην παραλαβή του συστήματος ασφαλείας για την οποία η ανάκριση ολοκληρώθηκε πρόσφατα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απόφαση των δικαστικών λειτουργών βάρυνε το γεγονός ότι το ένταλμα προσωρινής κράτησης που εκκρεμούσε σε βάρος του κατηγορουμένου, ο οποίος είναι υπήκοος Γερμανίας και διαμένει στη Γερμανία ,δεν μπορούσε να εκτελεστεί με βάση τις αποφάσεις της Γερμανικής δικαιοσύνης.

Επιπλέον, συνεκτιμήθηκε το γεγονός ότι στην δίκη των «μαύρων ταμείων της Siemens» που βρίσκεται σε εξέλιξη, ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος συμμετέχει μέσω πληρεξούσιου δικηγόρου του, όπως προβλέπει η δικονομία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η καταβολή της εγγύησης ορίστηκε να γίνει σε μετρητά ή με εγγυητική επιστολή εντός δέκα ημερών από την επίδοση του βουλεύματος.