Προφυλακιστέος κρίθηκε, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο 62χρονος συνταξιούχος, πρώην υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, ο οποίος κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε 252 χιλ. ευρώ την τελευταία τριετία.

Ο 62χρονος, ο οποίος απολογήθηκε σήμερα το μεσημέρι στον Ανακριτή Ναυπλίου, οδηγείται στις φυλακές Μαλανδρίνου, αφού συνελήφθη το βράδυ της Μ. Πέμπτης κατηγορούμενος ότι υπεξαίρεσε την τελευταία τριετία το ποσό των 252.000 ευρώ περίπου, προερχόμενο από παραποίηση των στοιχείων για τις εργοδοτικές εισφορές στο ΙΚΑ, για τα έτη 2009, 2010 και 2011.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι απάτη και ψευδή βεβαίωση κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου, απιστία σχετικά με την υπηρεσία, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, καθώς και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Το Δημόσιο, σύμφωνα με τις παραποιημένες μηνιαίες καταστάσεις μισθοδοσίας, κατέβαλε το αντίστοιχο ποσό με έμβασμα, σε τραπεζικό λογαριασμό που τηρούσε η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας. Στη συνέχεια, ο 62χρονος, προέβαινε στην ανάληψη του χρηματικού ποσού που είχε καταβληθεί από το Δημόσιο και το οποίο ήταν μεγαλύτερο, κατέθετε μέρος αυτού σε άλλη τράπεζα για λογαριασμό του Ι.Κ.Α. Τρίπολης, ενώ το υπόλοιπο ποσό το ιδιοποιούνταν παράνομα.

Για την υπόθεση αυτή έχει ενημερωθεί και η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.