Την άμεση εξέταση της αίτησης του Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου για μεταγωγή του από τις φυλακές Λάρισας στις φυλακές Κορυδαλλού ζητεί από τους αρμόδιους του υπουργείου Δικαιοσύνης ο δικηγόρος, Γιώργος Κακαρνιάς.

Σε ανακοίνωση του ο δικηγόρος υποστηρίζει ότι δεν τηρήθηκαν οι σχετικές δεσμεύσεις που έγιναν το περασμένο Σάββατο και είχαν ως αποτέλεσμα να λήξει η ένταση που επικράτησε στις φυλακές Κορυδαλλού με αφορμή την μεταγωγή του κατηγορούμενου για την αποστολή τρομοδέματος στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Όπως επισημαίνει ο δικηγόρος ενώ ο κρατούμενος κάνει εδώ και μέρες απεργία πείνας και διψάς «το υπουργείο Δικαιοσύνης διαμηνύει ότι «γίνονται προσπάθειες η ΚΕΜ να συνεδριάσει μέχρι την Παρασκευή», κάτι που –αν ισχύει- θα φέρει σε οριακή θέση έναν κρατούμενο ο οποίος ήδη έχει χάσει το 10% του σωματικού του βάρους και μπορεί ανά πάσα ώρα και στιγμή να υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη στην υγεία του ή να κινδυνεύσει η ζωή του».

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Παρά την ρητή διαβεβαίωση που είχαμε το Σάββατο, 24.2.2018, από τους αρμόδιους θεσμικούς παράγοντες ότι η αίτηση μεταγωγής του εντολέα μου Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου από τις φυλακές Λάρισας στις φυλακές Κορυδαλλού θα εξεταζόταν χθες, Δευτέρα 26.2.2018 ή το πολύ σήμερα Τρίτη. Παρά το γεγονός ότι οι κρατούμενοι των φυλακών Κορυδαλλού ανέστειλαν την κινητοποίησή τους με αίτημα την επιστροφή του Κ. Γιαγτζόγλου στον Κορυδαλλό, μετά και την σαφή δέσμευση για άμεση εξέταση του αιτήματός του. Παρά το γεγονός ότι η αίτηση και τα δικαιολογητικά του βρίσκονται στην Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών (ΚΕΜ) του υπουργείου Δικαιοσύνης από χθες, Δευτέρα.

Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές μας να ενημερωθούμε επίσημα για το αν τελικά η ΚΕΜ θα συνεδριάσει σήμερα για να εξετάσει το αίτημα του Κ. Γιαγτζόγλου. Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος κάνει απεργία πείνας από τις 21.2.2018 και δίψας από τις 25.2.2018 με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την κατάσταση της υγείας του. Παρά όλα τα ανωτέρω, το υπουργείο Δικαιοσύνης διαμηνύει ότι “γίνονται προσπάθειες η ΚΕΜ να συνεδριάσει μέχρι την Παρασκευή”, κάτι που –αν ισχύει- θα φέρει σε οριακή θέση έναν κρατούμενο ο οποίος ήδη έχει χάσει το 10% του σωματικού του βάρους και μπορεί ανά πάσα ώρα και στιγμή να υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη στην υγεία του ή να κινδυνεύσει η ζωή του. Καλώ τους αρμόδιους του υπουργείου Δικαιοσύνης να κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο για την άμεση εξέταση της αίτησης του Κ. Γιαγτζόγλου, τηρώντας την σχετική δέσμευσή τους.

Γιώργος Κακαρνιάς Δικηγόρος Αθηνών».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.