Το Σάββατο 27 Ιανουαρίου, δέκα ημέρες δηλαδή, μετά τη δολοφονία του Βασίλη Στεφανάκου, μια παρέα δυτών πηγαίνει στα Λιμανάκια της Βουλιαγμένης προκειμένου να προπονηθούν στην ελεύθερη κατάδυση.

Πηγαίνουν στο σημείο «πηγάδι» που αποτελεί ένα από τα αγαπημένα μέρη των δυτών για προπόνηση. Σε μια από τις βουτιές που έκαναν, ένας από την παρέα των δυτών παρατηρεί στο βυθό κάτι που μοιάζει με ψαροντούφεκο.

Αμέσως κολυμπά προς το σημείο προκειμένου να το πάρει. Όσο πλησίαζε, ωστόσο, συνειδητοποιούσε πως το συγκεκριμένο αντικείμενο δεν ήταν ψαροντούφεκο που είχε χάσει κάποιος ψαράς αλλά ένα όπλο.

Το παίρνει στα χέρια του και το φέρνει στην επιφάνια και εκεί καταλαβαίνουν όλοι πως πρόκειται για ένα πολεμικό τυφέκιο ΑΚ-47!

Αμέσως η παρέα των δυτών ειδοποιεί την ελληνική αστυνομία, άνδρες της οποίας λίγη ώρα αργότερα παραλαμβάνουν το όπλο και το μεταφέρουν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου -όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις- να το υποβάλλουν σε βαλλιστικό έλεγχο.

Οι αστυνομικοί ήξεραν από την πρώτη στιγμή πως για να είναι πεταμένο το καλάσνικοφ πεταμένο στο βυθό είχε χρησιμοποιηθεί σε κάποια εγκληματική ενέργεια, ωστόσο, δεν θα μπορούσαν να ξέρουν σε ποια. Υποψίες μόνο υπήρχαν.

Και τελικά αυτές οι υποψίες επιβεβαιώθηκαν. Αυτό ήταν το καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία του Βασίλη Στεφανάκου.

Η συγκεκριμένη ανακάλυψη δίνει στην Αστυνομία ένα επιπλέον στοιχείο που θα τη βοηθήσεις στις έρευνες που διεξάγει. Έχουν την αρχή αλλά και μια ενδιάμεση στάση της διαδρομής των δραστών. Πλέον ελέγχονται και οι κάμερες που υπάρχουν στους δρόμους που οδηγούν στα Λιμανάκια. Επιπλέον δεν σταματούν και οι έρευνες για τον εντοπισμό της μοτοσικλέτας που επέβαιναν οι δράστες.