«Δεν αντέχουμε πλέον. Πρέπει οι οίκοι ανοχής να φύγουν από το κέντρο», λένε κάτοικοι του Κεραμεικού και του Μεταξουργείου στην Espresso. Και γι’ αυτό βγάζουν κραυγές απόγνωσης καθώς, όπως περιγράφουν, οι δεκάδες οίκοι ανοχής που έχουν «ξεφυτρώσει» ανεξέλεγκτα τα τελευταία χρόνια έχουν μετατρέψει τις περιοχές σε γκέτο και άντρο εγκληματικότητας.

Όπως περιγράφουν οι κάτοικοι στην εφημερίδα, η εικόνα είναι άκρως απογοητευτική και τρομακτικοί για τους ανθρώπους που έχουν επιλέξουν να μην φύγουν από τις πιο ιστορικές γειτονιές της πρωτεύουσας. Αυτή τη στιγμή μάλιστα τα στοιχεία δείχνουν ότι οι δύο αυτές περιοχές «φιλοξενούν» παράνομα το 25% των οίκων ανοχής και studios που λειτουργούν σε όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής.

Χαρακτηριστικό είναι πως 57 οίκοι είναι συγκεντρωμένοι γύρω από τις οδούς Ιάσονος και Κολωνού ενώ 13 studios δέχονται την πελατεία τους κυρίως στην Ιερά οδό και την Κωνσταντινουπόλεως. Γι’ αυτό και ο πρόεδρος του Συλλόγου «Δημόσιο Σήμα», Νίκος Μπουζάνης, επισημαίνει, μεταξύ άλλων: «Είμαστε αντίθετοι στη νομιμοποίηση της πορνείας και των εκδιδόμενων ατόμων διότι πιστεύουμε ότι είναι ωμή βία και εκμετάλλευση αυτών των προσώπων που συμμετέχουν».