Είσαι υπάλληλος του Πανεπιστημίου Κρήτης, με 25 χρόνια προϋπηρεσίας, με ειδική εξειδίκευση στον Τομέα Οφθαλμολογίας, μισθοδοτείσαι κανονικότατα μαζί με όλα τα επιδόματα, το 13ο και το 14ο μισθό, αλλά εδώ και 12 χρόνια, τουλάχιστον, εσύ ζεις και εργάζεσαι σε άλλη γη και άλλα μέρη!

Για την ακρίβεια στη Γαλλία, αλλά ο μισθός από το… φτωχό πλην τίμιο Πανεπιστήμιο Κρήτης πέφτει κανονικότατα, και προφανώς εν γνώσει των προϊσταμένων σου ότι εσύ εδώ και μια δεκαετία τουλάχιστον κατοικοεδρεύεις στην καρδιά της Δυτικής Ευρώπης, και μάλιστα είσαι και κοντά στο όριο συνταξιοδότησης.

Αλήθεια, ποιος δημόσιος υπάλληλος δε θα ζήλευε μια τέτοια θέση, ιδίως στις μέρες μας, με την εφεδρεία και τις απολύσεις να κάνουν θραύση και την ανεργία να σπάει κάθε ρεκόρ, ιδίως ανάμεσα σε νέους και εξειδικευμένους εργασιακά ανθρώπους; Όταν μάλιστα όλα αυτά φέρονται να γίνονται εν γνώσει του προϊσταμένου σου και κάτω από τη μύτη του κατ’ ουσία εργοδότη σου, που είναι το Πανεπιστήμιο Κρήτης;

«Νταμπλάς» θα πρέπει να ήρθε στις πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Κρήτης, όπως δημοσιεύει η εφημερίδα Νέα Κρήτη, όταν καθαρά από τύχη τέθηκε υπόψη τους μια αλληλογραφία που αφορούσε την εν λόγω υπάλληλο στα Γαλλικά και από εκεί άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι μιας απίστευτης όσο και πρωτοφανούς υπόθεσης για το Πανεπιστήμιο, και όχι βέβαια για το Ελληνικό Δημόσιο που οι διαχρονικές «αμαρτίες» του είναι για το βιβλίο Γκίνες.

Η αντίδραση των πρυτανικών Αρχών στην αποκάλυψη ότι υπάλληλός τους, που μισθοδοτείται κανονικά κάθε μήνα, εδώ και 12 χρόνια τουλάχιστον είναι επαγγελματικά και οικογενειακά σε άλλη χώρα, ήταν άμεση, και μάλιστα οι εξηγήσεις από τους προϊσταμένους, διοικητικά και πολιτικά, της εν λόγω υπαλλήλου, θα ζητηθούν μάλλον «αλά Γαλλικά» στην Ελληνική και με τρόπο που δε χωράει πλέον υπεκφυγές.

Η υπάλληλος ανήκει στο ειδικό τεχνικό εργαστηριακό προσωπικό, φέρεται ως τέτοια να εργάζεται μια 25ετία, αλλά το μεγαλύτερο μέρος αυτής της θητείας, που μισθοδοτείται από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, εμφανίζεται ως εργαζόμενη στον Τομέα Οφθαλμολογίας της Ιατρικής Σχολής και ειδικότερα στο ΒΕΜΜΟ.

Επικεφαλής του Τομέα και του Ινστιτούτου Οπτικής και Όρασης (ΒΕΜΜΟ) του Πανεπιστημίου Κρήτης είναι, ως γνωστόν, ο πρώην πρύτανης Γιάννης Παλλήκαρης. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουν συλλέξει οι πρυτανικές Αρχές, από το 1996 και μέχρι το 2003, η υπάλληλος φέρεται, από το Βιολογικό που ήταν, να έχει περάσει για μεταπτυχιακό και διδακτορικό στην Ιατρική, στον Τομέα Οφθαλμολογίας, όπου εργάζεται και ως ειδικό τεχνικό εργαστηριακό προσωπικό.

Κάπως έτσι επιχείρησε εν μέρει να δικαιολογήσει και την παρουσία της στη Γαλλία, μέσω σπουδών-εκπαιδευτικής άδειας και στη συνέχεια διδακτορικού, πάντα σε συνεννόηση με τον πρώην πρύτανη. Όμως για τουλάχιστον την περίοδο 2000-2012 δε φαίνεται να υπάρχει καμία πειστική εξήγηση για τη μόνιμη παρουσία της και διαβίωση στην ευρωπαϊκή αυτή χώρα, όπου έχει φτιάξει και την οικογένειά της και, παρ’ όλα αυτά, όλο αυτό το διάστημα που δε βρίσκεται στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Ηράκλειο, μισθοδοτείται κανονικότατα με μέσες μηνιαίες απολαβές τα 1.200 ευρώ!