Ένα 19χρονο μοντέλο, κόρη αστυνομικού από τη Μυτιλήνη, συνελήφθη την Πέμπτη στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ με 2,6 κιλά κοκαΐνης αξίας περίπου 307.000 δολαρίων. Το νεαρό κορίτσι βρίσκεται τώρα αντιμέτωπο ακόμη και με ισόβια κάθειρξη.

«Μια 19χρονη κοπέλα, την οποία η οικογένειά της άφησε όντας σίγουρη ότι βρίσκεται στην Καλαμάτα και βρέθηκε μεταξύ Αιθιοπίας και Χονγκ Κονγκ να κατέχει και να μεταφέρει 2,5 κιλά κοκαΐνης, είναι σαφές ότι είναι θύμα διεθνούς κυκλώματος κοκαΐνης και ότι αυτή υπήρξε το άτυχο και δυστυχισμένο θύμα ή αλλιώς “βαποράκι” αυτής της μεταφοράς», ανέφερε ο συνήγορος της 19χρονης Σ. Κεχαγιόγλου, όπως μετέδωσε ο Alpha στο κεντρικό του δελτίο ειδήσεων.

Η νεαρή κοπέλα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού, εργαζόταν μέχρι και τον Ιούνιο σε πρατήριο υγρών καυσίμων στη Μυτιλήνη. Στη συνέχεια, αποφάσισε να έρθει στην Αθήνα για σπουδές και για να ασχοληθεί με τον χώρο του μόντελινγκ.

«Δούλευε το κορίτσι συνέχεια σε διάφορα μαγαζιά της πόλης, σε μαγαζιά με ρούχα και τώρα τελευταία σε ένα βενζινάδικο. Είναι μια πολύ αξιοπρεπής οικογένεια, με ήθος, που δεν έχει δημιουργήσει στην τοπική κοινωνία το παραμικρό πρόβλημα», τόνισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Λέσβου, Δ. Αλεξίου.

Η 19χρονη κόρη αστυνομικού κρίθηκε προφυλακιστέα καθώς δεν είχε να καταβάλλει τα 5 εκατομμύρια ευρώ ως εγγύηση μέχρι και τη δίκη η οποία ορίστηκε για τις 14 Φεβρουαρίου.