Σπείρα τεσσάρων νεαρών είχε βάλει «στο μάτι» το τελευταίο εξάμηνο το δίκυκλα στην πόλη των Χανίων αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Κισάμου. Η σπείρα εξαρθρώθηκε από την υποδιεύθυνση ασφάλειας Χανίων.

Την ομάδα αποτελούσαν ένας 20χρονος ομογενής από την Γεωργία και 3 Ρουμάνοι , ηλικίας 17, 25 και 29 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν αργά χτες το βράδυ έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών και συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση. Όπως προέκυψε από την προανάκριση, οι δύο από τους δράστες αφαιρούσαν τις μοτοσικλέτες, στη συνέχεια πωλούσαν την κάθε μία από αυτές έναντι χρηματικής αμοιβής 400 ευρώ στους άλλους δύο, οι οποίοι αφού τις αποσυναρμολογούσαν τοποθετούσαν τα τμήματα αυτών σε χαρτοδέματα και με τακτική λεωφορειακή γραμμή τα έστελναν στη Ρουμανία.

Οι συλληφθέντες ομολόγησαν, ότι το τελευταίο εξάμηνο είχαν διαπράξει δεκαπέντε κλοπές δικύκλων στο νομό Χανίων. Όπως ανακοινώθηκε αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης ασφαλείας πραγματοποίησαν εφόδους και έρευνες, παρουσία δικαστικού λειτουργού, σε κατοικίες, αποθήκες και χώρους που χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες. Κατά τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μια δίκυκλη μοτοσικλέτα, η οποία είχε κλαπεί την 06-08-2010 από τα Χανιά. Ακόμη, ανταλλακτικά και πλαστικά μέρη τεσσάρων μοτοσικλετών, οι οποίες είχαν κλαπεί το μήνα Απρίλιο μέχρι και Ιούλιο 2010 από την Κίσαμο Χανίων, πλήθος εξαρτημάτων προερχόμενα από κλοπές δικύκλων, επιμελώς τοποθετημένα σε χαρτοδέματα καθώς και μεγάλος αριθμός εργαλείων, τα οποία χρησιμοποιούσαν οι δράστες για την απόξεση αριθμών πλαισίου και κινητήρα των δικύκλων.

Πηγή: cretalive.gr