Αποζημίωση 40.137 ευρώ είναι υποχρεωμένη και με τη βούλα του Αρείου Πάγου να πληρώσει η ιδιοκτήτρια πολυώροφης οικοδομής λόγω πλημμύρας που προκλήθηκε σε διπλανό εμπορικό κέντρο.

Οι ζημιές προκλήθηκαν το 1999,αλλά η υπόθεση έφτασε τώρα στο στον Άρειο Πάγο και οι ανώτατοι δικαστές αναγνώρισαν υπαιτιότητα στην ιδιοκτήτρια της νεοαναγειρόμενης οικοδομής, καθώς «δεν ασκούσε τον απαιτούμενο έλεγχο στα συνεργεία της οικοδομής και παρέλειψε να τους υποδείξει να τοποθετήσουν προστατευτικά δίκτυα, ώστε να αποφεύγεται η απόρριψη μπαζών και άλλων οικοδομικών υλικών, ενώ στη συνέχεια δεν μερίμνησε για την απομάκρυνσή τους».

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης τα υλικά από την οικοδομή, κατά τη διάρκεια βροχόπτωσης στις 31 Ιουλίου 1999 έφραξαν το σύστημα , με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει το εμπορικό κέντρο και το κατάστημα του δευτέρου ορόφου.

Ο Άρειος Πάγος που ασχολήθηκε με την υπόθεση απέρριψε την αίτηση αναίρεσης της ιδιοκτήτριας της οικοδομής και την υποχρέωσε να καταβάλει την επιδικασθείσα αποζημίωση για τις ζημιές που προκλήθηκαν.