«Πιθανόν να άλλαζε κρυψώνες ανάλογα με τις κινήσεις των αστυνομικών. Υπήρχε και ένας μεγάλος χώρος στον 9ο όροφο με πολλά χαρτοκιβώτια, στον οποίο δεν μας επιτράπηκε ο έλεγχος και δεν αποκλείεται να είχε βρει και εκεί καταφύγιο αρχικά.

Οι μπαλκονόπορτες των επίμαχων διαμερισμάτων ήταν ανοικτές στα πρώτα στάδια των ερευνών, κάτι που ίσως τον διευκόλυνε να ανεβοκατεβαίνει. Φαίνεται να ήταν δύσκολο να παραμείνει για 14 ώρες κλεισμένος σε αυτή τη μικρή ντουλάπα όπου έκανε και την ανάγκη του. Προς το παρόν δεν έχει ταυτοποιηθεί το DNA και αποτυπώματα με κάποιον σεσημασμένο» δηλώνει στον Ελεύθερο Τύπο υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με την επικίνδυνη αστυνομική παρωδία του Π. Φαλήρου.

Στο μεταξύ στο πλαίσιο των ερευνών για τον απολογισμό της σωρείας λαθών που οδήγησε στο αστυνομικό φιάσκο, προκειμένου να διορθωθούν στο μέλλον, και την ανάδειξη ευθυνών εκεί όπου υπάρχουν, διαπιστώθηκε ότι δεν τηρήθηκε κανένα μέρος του πρωτοκόλλου ενεργειών που ακολουθούνται για τη διασφάλιση ενός χώρου εγκλήματος.

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. δεν έχουν καταλήξει ακόμη στα σημεία που είχε βρει καταφύγιο ο τέταρτος ληστής. Σίγουρα ένα από αυτά ήταν η μικρή ντουλάπα στο βοηθητικό δωμάτιο του διαμερίσματος, όπου άφησε τα «οσμηρά» ίχνη του. Ωστόσο θεωρούν απίθανο ο δράστης να είχε παραμείνει όλες αυτές τις ώρες στο ίδιο σημείο κάτω από στοίβες ρούχων και εξετάζουν άλλους πιθανούς χώρους όπου πιθανότατα είχε κρυφτεί αρχικά και διαδοχικά άλλαζε ανάλογα με τις κινήσεις των αστυνομικών, που αντιλαμβανόταν.