Τις δραματικές ώρες που έζησαν το βράδυ της 30ης Ιανουαρίου του 2016 στο γκαράζ του σπιτιού τους, θα περιγράψουν σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ο κομμωτής των επωνύμων Πάνος Καλλίτσης και η σύζυγος του Έλενα Χριστοπούλου.

Στο εδώλιο κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, για απόπειρα ανθρωποκτονίας, απόπειρα ληστείας και συνέργεια στις παραπάνω πράξεις, ένας ειδικός φρουρός, ένας 35χρονος Ιρακινός και ένας 43χρονος ο οποίος το μοιραίο βράδυ βρισκόταν σε άδεια από τις φυλακές Αγιάς Χανίων όπου εξέτιε ποινή για απάτες και ληστείες.

Στο παραπεμπτικό βούλευμα περιγράφονται καρέ – καρέ όσα εκτυλίχθηκαν το μοιραίο βράδυ, όταν ο γνωστός κομμωτής και η σύζυγος του δέχτηκαν επίθεση την ώρα που επέστρεφαν από το κομμωτήριο τους στο Χαλάνδρι με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό, στο στήθος και τα πόδια, του πρώτου.

«Ο δράστης, ο οποίος έγινε αντιληπτός από τον Παναγιώτη Καλλίτση, είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με κουκούλα τύπου “full face” και φορούσε σκουρόχρωμα ρούχα. Ο Καλλίτσης κλείδωσε τις πόρτες του οχήματός του και μέσω του χειριστηρίου του άνοιξε ξανά την πόρτα του χώρου στάθμευσης. Εν τω μεταξύ, ο ίδιος δράστης μετέβη από την πλευρά όπου βρισκόταν η Ελένη Χριστοπούλου και, με την απειλή πιστολιού που προέταξε στο μέρος τους, τους φώναξε να βγουν από το όχημα… Άμεσα, ο Παναγιώτης Καλλίτσης έθεσε το όχημα σε κίνηση οπισθοπορείας, προκειμένου να διαφύγει. Τότε, ο ίδιος δράστης πυροβόλησε μία φορά προς τους παθόντες, με ανθρωποκτόνο πρόθεση, με αποτέλεσμα να θρυμματιστεί το τζάμι της πόρτας του συνοδηγού και να ανοίξει η πόρτα. Από τον πυροβολισμό τραυματίστηκε, στο αριστερό της χέρι, η Ελένη Χριστοπούλου», περιγράφεται στο βούλευμα.

Ο Πάνος Καλλίτσης στην προσπάθεια του να βοηθήσει τη σύζυγο του πάλεψε με τον δράστη. Μάλιστα, η στιγμή της επίθεσης περιγράφεται με μελανά χρώματα στο παραπεμπτικό βούλευμα: «Ύστερα από πάλη μεταξύ του Καλλίτση και του πρώτου δράστη, ο τελευταίος προέταξε το πιστόλι του στο ύψος του στήθους του παθόντος και τον πυροβόλησε εξ επαφής, με ανθρωποκτόνο πρόθεση. Ο παθών, αν και βαριά τραυματισμένος, συνέχισε να παλεύει με τον πρώτο δράστη, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο στη σύζυγό του την ευκαιρία να διαφύγει την προσοχή των δραστών και να κινηθεί προς την έξοδο του υπόγειου χώρου στάθμευσης φωνάζοντας για βοήθεια. Τότε, ο δράστης ξεκίνησε να κινείται προς την έξοδο του χώρου στάθμευσης, γύρισε προς τον παθόντα και τον πυροβόλησε με το ίδιο πιστόλι, τραυματίζοντάς τον και στα δύο πόδια».

Οι δράστες εξαφανίστηκαν αφήνοντας πίσω τους σοβαρά τραυματισμένο τον Πάνο Καλλίτση. Οι ώρες που ακολούθησαν ήταν καθοριστικές καθώς οι αρχές κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη τους μέσω των κινητών τους τηλεφώνων. Ο κρατούμενος ο οποίος βρισκόταν σε προγραμματισμένη άδεια από τη φυλακή φέρεται να είναι ο άνθρωπος που πυροβόλησε τον κομμωτή ενώ, σύμφωνα με την κατηγορία, τις κινήσεις του ζευγαριού παρακολουθούσε ο ειδικός φρουρός. Οι κατηγορούμενοι φέρονται να αρνούνται ότι είχαν πρόθεση να σκοτώσουν και επιμένουν πως στόχος τους ήταν οι εισπράξεις του κομμωτηρίου.