Ελεύθερος αφέθηκε μετά την αναβολή της δίκης του για τις 16 Νοεμβρίου 2011 ο 62χρονος επιχειρηματίας, ο οποίος συνελήφθη από την οικονομική αστυνομία για χρέη προς το Δημόσιο ύψους 7,9 εκατομμυρίων ευρώ.

Η εκδίκαση της υπόθεσής του αναβλήθηκε προκειμένου να δοθεί ο χρόνος στον ίδιο και τον συνήγορο του να συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την υπεράσπισή του, καθώς και να έχει εκδοθεί η απόφαση του δικαστηρίου επί της αίτησης που έχει υποβάλει ο επιχειρηματίας για υπαγωγή στο άρθρο 99 της εταιρείας του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως είπε στο ακροατήριο ο δικηγόρος του κ. Βασίλης Δημακόπουλος, ο 62χρονος επιχειρηματίας, ο οποίος εμφανίζεται να οφείλει στο Δημόσιο το συγκεκριμένο ποσό περιμένει από το δημόσιο να του πληρώσει περίπου 30 εκατομμύρια ευρώ που του χρωστά από εργασίες δημοσίων έργων που είχε εκτελέσει η εταιρεία του. Όπως είπε, δεν είναι απρόθυμος να πληρώσει το χρέος του, αλλά δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να καταβάλει τα χρήματα που του ζητούν.

«Κατανοούμε ότι το Δημόσιο δεν έχει χρήματα, αλλά και εμείς πνιγόμαστε», είπε χαρακτηριστικά ο νομικός παραστάτης του 62χρονου θέλοντας να καταδείξει το μέγεθος του προβλήματος. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας που διεξήχθη στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών εξετάστηκε και η λογίστρια της εταιρείας, η οποία βεβαίωσε ότι μέχρι το τέλος του 2008 η επιχείρηση ήταν καθαρή και δεν είχε καμία οφειλή, προσθέτοντας ότι τα προβλήματα άρχισαν από το τέλος του 2008 και έγιναν ακόμα μεγαλύτερα το 2009 όταν το Δημόσιο σταμάτησε να είναι συνεπές στις οφειλές του.

Μετά τη δικαστική αυτή εξέλιξη ο κατηγορούμενος ανανέωσε το ραντεβού του με τη δικαιοσύνη για τις 16 Νοεμβρίου, οπότε και το δικαστήριο θα αποφασίσει -με την απαραίτητη προϋπόθεση να έχουν συγκεντρωθεί όλα τα απαραίτητα στοιχεία – για την περαιτέρω ποινική του μεταχείριση.