Τα κρούσματα ληστειών και επιθέσεων έχουν αυξηθεί δραματικά. Στη μεγάλη λίστα των θυμάτων, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Espresso», υπάρχουν πολλοί celebrities και άνθρωποι της showbiz.

Θρασύτατη ληστεία που προκάλεσε αίσθηση ήταν εκείνη στο διαμέρισμα του Ανδρέα Φουστάνου. Ο διάσημος πλαστικός χειρουργός βρισκόταν μέσα στο σπίτι του στην Κηφισιά. Λίγα λεπτά μετά τις 02.00 τα ξημερώματα τρεις δράστες εισέβαλαν στο σπίτι από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα και με την απειλή όπλων και μαχαιριού ακινητοποίησαν και έδεσαν τον Ανδρέα Φουστάνο. Του έκλεψαν μεγάλο χρηματικό ποσό και ακριβά ρολόγια.

Σοκ στο πανελλήνιο είχε προκαλέσει ο ξυλοδαρμός του Στέλιου Μάινα στη γειτονιά του, κοντά στην πλατεία Βικτωρίας. Ο δημοφιλής ηθοποιός περπατούσε στη συνοικία των… αλλοφύλων και μιλούσε στο κινητό του, όταν δέχτηκε άγρια επίθεση από έναν μετανάστη που ήθελε να του το κλέψει. Ο Στέλιος Μάινας κατάφερε να ακινητοποιήσει τον αλλοδαπό, ωστόσο κάποιοι άλλοι μετανάστες που παρακολουθούσαν το σκηνικό, έπεσαν πάνω του και άρχισαν να τον γρονθοκοπούν και να τον κλοτσούν, ενώ του πέταξαν μέχρι και μπουκάλια.

Δολοφονική επίθεση με στόχο τη ληστεία δέχτηκαν δύο από τους πιο περιζήτητους stars της ελληνικής showbiz. Ο ηθοποιός Αλέκος Συσσοβίτης και ο μάνατζερ Ηλίας Πανταζόπουλος έγιναν στόχος κακοποιών στην περιοχή του Μοναστηρακίου. Γύρω στις 02.30 τα ξημερώματα, οι δύο φίλοι επέστρεφαν από πάρτι. Βγήκαν από το κλαμπ μαζί με μία φίλη τους και άρχισαν να κατηφορίζουν την οδό Αθηνάς, πηγαίνοντας σε πάρκινγκ όπου είχαν σταθμεύσει το αυτοκίνητό τους.

Λίγο προτού φτάσουν στο πάρκινγκ, εμφανίστηκαν από το πουθενά πέντε άνδρες που κρατούσαν σπασμένα μπουκάλια και περικύκλωσαν την παρέα. Ενας από αυτούς κινήθηκε προς την κοπέλα, με σκοπό να της αρπάξει την τσάντα, ενώ ένας άλλος κόλλησε το σπασμένο μπουκάλι στον λαιμό του Ηλία Πανταζόπουλου για να τον ακινητοποιήσει. Παρά τον τρόμο που βίωναν τόσο ο Αλέκος Συσσοβίτης όσο και ο Ηλίας Πανταζόπουλος αντέδρασαν αστραπιαία. Ετσι, ξεκίνησε μια πραγματική μάχη σώμα με σώμα, με τους δύο καλογυμνασμένους celebrities να βγαίνουν τελικά νικητές. Η τσάντα περιείχε το κινητό τηλέφωνο της κοπέλας και ένα μικρό χρηματικό ποσό.

Ελαφράς μορφής ήταν το σοκ που υπέστη η Νικολέττα Ράλλη. Πριν από λίγες ημέρες, άγνωστοι διέρρηξαν το αυτοκίνητο της παρουσιάστριας, που ήταν παρκαρισμένο στην πιλοτή της πολυκατοικίας όπου μένει, και απέσπασαν ένα τσαντάκι με πανάκριβα καλλυντικά και προσωπικά της αντικείμενα.

H γνωστή ψυχολόγος Τένια Μακρή έχει πέσει θύμα ληστείας όχι μία αλλά τρεις φορές. Το τελευταίο περιστατικό συνέβη ώρα 04.00 τα ξημερώματα, όταν άγνωστος εισέβαλε στο σπίτι της στον Αλιμο παραβιάζοντας την πόρτα της κουζίνας. Χτύπησε ο συναγερμός, αλλά ο δράστης πήρε την τσάντα της ψυχολόγου που μέσα είχε τα κλειδιά του αυτοκινήτου της, έβαλε μπρος την κάμπριο Mercedes και εξαφανίστηκε.