Έντονη ανησυχία έχουν προκαλέσει στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. τα δύο περιστατικά πυροβολισμών μέσα σε δύο μέρες με στόχο άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ.

Στο πρώτο ληστής που επέβαινε σε μοτοσικλέτα μάρκας Honda -τύπου Africa- σταμάτησε και «γάζωσε» με υποπολυβόλο Uzi ή με Scorpion αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ. που τον καταδίωκαν στη Λεωφόρο Τατοΐου. Μία από τις σφαίρες δεν έριξε νεκρό τον αστυνομικό για λίγα μόλις εκατοστά, καθώς η σφαίρα τρύπησε το κράνος χωρίς να τον πετύχει στο πρόσωπο, σύμφωνα με όσα γράφει ο «Ελεύθερος Τύπος». Στο δεύτερο περιστατικό 38χρονος Έλληνας ισοβίτης, δραπέτης των φυλακών Χαλκίδας, άνοιξε πυρ κατά ανδρών της ΔΙ.ΑΣ. που προσπάθησαν να τον ελέγξουν καταφέρνοντας διαμπερές τραύμα στο χέρι ενός εξ αυτών. Η σφαίρα δεν πέτυχε για λίγα εκατοστά αρτηρία.

Το περιστατικό σημειώθηκε προχθές το πρωί στην πλατεία Θεάτρου στο κέντρο της Αθήνας. Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. αντιλήφθηκε ύποπτες κινήσεις από τον 38χρονο, ο οποίος άρχισε να πυροβολεί εναντίον τους. Εκείνοι ανταπέδωσαν τα πυρά. Ο 38χρονος άρχισε να τρέχει και όταν αντιλήφθηκε ότι δεν μπορεί να διαφύγει αυτοκτόνησε με το όπλο του. Ο ιατροδικαστής βεβαίωσε ότι πρόκειται για αυτοκτονία.

Ο αστυνομικός που δέχθηκε σφαίρα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο 401 και υποβλήθηκε σε πετυχημένη χειρουργική επέμβαση στο χέρι. Σύμφωνα με τους γιατρούς, η σφαίρα δεν πέτυχε για λίγο αρτηρία. Ο δράστης είχε πάνω του ιδιόχειρο σημείωμα που απευθυνόταν προς τους γονείς του και έγραφε: «Δεν ξαναπάω φυλακή. Αν με πιάσουν θα αυτοκτονήσω».

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν στη συνέχεια ότι ο αυτόχειρας είχε καταδικαστεί σε ισόβια για δολοφονία που είχε διαπράξει στις 11 Ιουνίου 2004 κατά τη διάρκεια ληστείας σε φούρνο στον Άγιο Δημήτριο Αττικής. Ο 38χρονος είχε σκοτώσει την ιδιοκτήτρια για να αρπάξει τις εισπράξεις. Την επόμενη ημέρα από το έγκλημα συνελήφθη καθώς κινούνταν με μοτοσικλέτα στα Πατήσια.

Μόλις μία ημέρα νωρίτερα, το απόγευμα της Παρασκευής, άλλη ομάδα ΔΙ.ΑΣ. είχε δεχθεί πυρά από κακοποιό. Οι αστυνομικοί είχαν πάρει σήμα να αναζητήσουν ληστή που εισέβαλε σε κατάστημα «Γερμανός» στη Λεωφόρο Ειρήνης στην Πεύκη αρπάζοντας 5.000 ευρώ. Εντόπισαν ύποπτη μοτοσικλέτα και της έκαναν σήμα να σταματήσει. Ο οδηγός τράπηκε σε φυγή και ξεκίνησε καταδίωξη. Όταν έφτασαν στη Λεωφόρο Τατοΐου ο κακοποιός έκανε αναστροφή, σταμάτησε και «γάζωσε» τους αστυνομικούς, που σώθηκαν από θαύμα. Στη συνέχεια, έκανε και πάλι αναστροφή, ανέπτυξε ταχύτητα και εξαφανίστηκε. Μία από τις σφαίρες καρφώθηκε στο κράνος αστυνομικού, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο 401 γιατί είχε πόνους στο αριστερό του αυτί.