Ένα οργανωμένο εργαστήριο κατάρτισης πλαστών εγγράφων, εντοπίστηκε, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, σε διαμέρισμα στην Κυψέλη.

Σύμφωνα με την αστυνομία, συνελήφθη ένας 27χρονος Ρουμάνος, ενώ συγκατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση είναι ακόμη τρεις αλλοδαποί, από το Ιράν, το Αφγανιστάν και το Πακιστάν. Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της πλαστογραφίας, της διευκόλυνσης παράνομης εισόδου-εξόδου στην Ελλάδα προσώπων τρίτων χωρών, καθώς και της κατοχής εγγράφων τρίτων προσώπων.

Όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα, οι δράστες πλαστογραφούσαν ταξιδιωτικά και κάθε είδους νομιμοποιητικά για την παραμονή στην Ελλάδα έγγραφα, τα οποία πουλούσαν στους ενδιαφερόμενους, έναντι χρηματικού ποσού, ύψους από 500 έως 1.200 ευρώ, ανάλογα με το είδος και τη φερόμενη ως χώρα έκδοσης. Γι’ αυτόν τον σκοπό, είχαν εγκαταστήσει στην οικία του συλληφθέντα στην Κυψέλη, ένα πλήρως οργανωμένο εργαστήριο κατάρτισης πλαστών εγγράφων, αποτελούμενο, μεταξύ άλλων, από δύο φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, δύο εκτυπωτές, έναν θερμοκολλητή, τρεις φορητές συσκευές αποθήκευσης και διάφορα εργαλεία παραχάραξης εγγράφων.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της έρευνας στο διαμέρισμα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, εκατοντάδες ψηφιακά αρχεία με ταξιδιωτικά έγγραφα, πλήθος φωτογραφιών τρίτων προσώπων τύπου διαβατηρίου, δύο έντυπα δελτία ταυτότητας Ρουμανίας και μία άδεια ικανότητας οδήγησης.

Ο Ιρανός, που αναζητείται, είχε κατά το παρελθόν κατηγορηθεί για τα ίδια αδικήματα και του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι, ενώ σε βάρος του Αφγανού εκκρεμεί το μέτρο της διοικητικής απέλασης.

Ο Ρουμάνος, ο οποίος συνελήφθη, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.