Η απραξία της αστυνομίας τη στιγμή της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα βρέθηκε στο επίκεντρο της μαρτυρίας του φίλου του άτυχου μουσικού, Ηλία Κοντονικόλα ο οποίος κατέθεσε στην δίκη της Χρυσής Αυγής για δεύτερη ημέρα.

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε στις δραματικές στιγμές εκείνης της βραδιάς λέγοντας πως του δόθηκε η αίσθηση ότι αστυνομικοί και χρυσαυγίτες «ήταν συνδεδεμένοι» και για το λόγο αυτό δεν έκαναν τίποτα για να αποφευχθεί το μοιραίο.

Μάλιστα, υποστήριξε πως παραποιήθηκε η κατάθεση του στο Αστυνομικό Τμήμα Κερατσίνιου, καθώς σε αυτή προστέθηκε, όπως είπε,  «ότι το συμβάν έγινε σε κάτι δευτερόλεπτα και ότι οι αστυνομικοί δεν πρόλαβαν να κάνουν κάτι». Σήμερα, ο μάρτυρας ανέφερε στο δικαστήριο πως δεν κατέθεσε κάτι τέτοιο αλλά ότι οι αστυνομικοί ,που ήταν παρόντες στο σημείο, δεν έκαναν τίποτα.

Ο  Ηλίας Κοντονικόλας περιέγραψε για μια ακόμη φορά πως ο Γιώργος Ρουπακιάς, τον οποίο αναγνώρισε στο δικαστήριο, μαχαίρωσε τον Παύλο Φύσσα και μιλώντας για τους τέσσερις άνδρες που αρχικά είχαν επιτεθεί στον 34χρονο μουσικό εξέφρασε την πεποίθηση πως τον κρατούσαν «απασχολημένο μέχρι να έρθει το αυτοκίνητο (σ.σ. με τον Γ. Ρουπακιά) και να γίνει αυτό που έγινε».

Ο μάρτυρας , μάλιστα, υπογράμμισε ότι ο Γ. Ρουπακιάς όταν έφτασε στο σημείο της δολοφονίας, πήγε  κατευθείαν προς τον Π. Φύσσα. «Εκείνο το βράδυ δεν ήρθαν για μας, ήρθαν για τον Παύλο» είπε και χαρακτήρισε «100% απρόκλητη την επίθεση που δέχθηκαν από τους χρυσαυγίτες». Επισήμανε δε πως ήταν «πολύ περίεργο που η αστυνομία δεν συνέλαβε κανέναν άλλον εκείνο το βράδυ, πλην του Γ. Ρουπακιά».

Απαντώντας σε ερωτήσεις του συνηγόρου υπεράσπισης του Γ. Ρουπακιά, ο κ. Κοντονικόλας επεσήμανε στο δικαστήριο ότι από τον τρόπο που κινήθηκε εκείνο το βράδυ ο Ρουπακιάς συμπεραίνει ότι η δολοφονία του Π. Φύσσα ήταν σχεδιασμένη.

Όταν ο μάρτυρας κλήθηκε να απαντήσει γιατί  δεν υπέβαλε μήνυση ώστε να παραστεί ως Πολιτική Αγωγή στην δίκη καθώς και ο ίδιος , όπως έχει υποστηρίξει, δέχτηκε επίθεση απάντησε πως δεν θα το έκανε γιατί φοβόταν τους χρυσαυγίτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν από το Δικαστήριο να καλέσει σε κατ’ αντιπαράσταση εξέταση τον κ. Κοντονικόλα με τους δύο αστυνομικούς που ήταν παρόντες στην δολοφονία του μουσικού «ώστε να αναζητηθεί η αλήθεια».

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο.