Για τις 5 Οκτωβρίου 2011, λίγο πριν τη συμπλήρωση του 18μηνου -ανωτάτου ορίου προσωρινής κράτησης για όλους τους κατηγορούμενους- προσδιορίστηκε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών η δίκη των οκτώ για κατηγορουμένων για την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα.

Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν οι προφυλακισμένοι Νίκος Μαζιώτης ,Παναγιώτα Ρούπα και Κώστας Γουρνάς, οι τρεις συγκατηγορούμενοί τους Χριστόφορος Κορτέσης, Ευάγγελος Σταθόπουλος και Σαράντος Νικητόπουλος ,οι οποίοι είναι ελεύθεροι με όρους, ο καταζητούμενος Κώστας Κατσένος και η Παναγιώτη Μπεραχά, η οποία κατά πλειοψηφία παραπέμπεται σε δίκη.

Για την υπόθεση αυτή έχει προσδιοριστεί μάλιστα και η Ολομέλεια της Εισαγγελίας Εφετών και η Ολομέλεια του Εφετείου προκειμένου να γίνει η κλήρωση, όπως απαιτεί ο νόμος, για τη σύνθεση του δικαστηρίου που θα εκδικάσει την υπόθεση. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τρεις κατηγορούμενοι που παραμένουν προσωρινά κρατούμενοι έχουν αναλάβει την πολιτική ευθύνη της οργάνωσης , ενώ οι υπόλοιποι έχουν αρνηθεί την ανάμειξή τους στην οργάνωση.

Με τη συμπλήρωση του 18μηνου των τελευταίων τριών κατηγορουμένων θα αντικατασταθεί η κράτησή τους με περιοριστικούς όρους, όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν.