Κύκλωμα που διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών ουσιών (ηρωίνη) στη Σαντορίνη εξαρθρώθηκε, από το Αστυνομικό Τμήμα Θήρας και συνελήφθησαν δυο ημεδαποί ηλικίας 25 και 47 ετών.

Σε βάρος των κατηγορουμένων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής – μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών με σκοπό τη διακίνηση καθώς και κατοχή λαθραίων τσιγάρων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης διακίνησης ναρκωτικών, πραγματοποιήθηκε προχθές το απόγευμα στοχευμένος αστυνομικός έλεγχος στον 25χρονο, ο οποίος είχε αφιχθεί στο νησί με πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά και διαπιστώθηκε ότι κατείχε και μετέφερε μέσα στις αποσκευές του ποσότητα ηρωίνης συνολικού βάρους 51 γραμμαρίων, καθώς και έξι πακέτα τσιγάρων, χωρίς ειδική ταινία φορολόγησης.

Ακολούθησαν, έρευνες παρουσία Δικαστικού λειτουργού, σε κατοικίες διαμονής του 25χρονου, όπου βρέθηκαν τρεις τρίφτες κάνναβης και δύο ναρκωτικά χάπια.

Από την εξέλιξη της υπόθεσης και την αξιολόγηση των στοιχείων της έρευνας, προέκυψε ότι, ο 25χρονος ενεργούσε κατ’ εντολή και για λογαριασμό του 47χρονου κατηγορουμένου.

Τα ναρκωτικά, λαθραία τσιγάρα, και «σύνεργα επεξεργασίας» ναρκωτικών ουσιών κατασχέθηκαν.

Στις 16 Ιουνίου, ο 25χρονος μαζί με το σύνολο του προανακριτού υλικού που συγκεντρώθηκε οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου και ακολουθήσε η έκδοση σχετικού εντάλματος σύλληψης για τον 47χρονο.

Άμεσα, χθες το απόγευμα εντοπίσθηκε στη Θήρα ο 47χρονος κατηγορούμενος και συνελήφθη προκειμένου να οδηγηθεί σήμερα στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου.

Σημειώνεται ότι σε βάρος του 47χρονου ίσχυαν περιοριστικοί όροι για παρόμοια αδικήματα.