«Όχι» στη δημιουργία κέντρου κράτησης μεταναστών στη Σπάρτη λέει το Επιμελητήριο Λακωνίας μαζί με 25 επαγγελματικούς συλλόγους και σωματεία του νομού.

Οι εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων της Λακωνίας, σε επιστολή τους που έστειλαν στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τονίζουν ότι «η Λακωνία ούτε πύλη εισόδου και εξόδου λαθρομεταναστών είναι, ούτε ο υπάρχων σχεδιασμός του 2008 για το κέντρο πρώτης υποδοχής λαθρομεταναστών μπορεί να καλύψει το εξαγγελθέν, από μέρους σας, κέντρο κράτησης. Γνωρίζετε πολύ καλά πως η υπάρχουσα υποδομή του Κέντρου Πρώτης Υποδοχής των περίπου 120 τ.μ, η οποία ευρίσκεται δίπλα σε σημαντικό αρχαιολογικό χώρο και πολύ κοντά στο 5ο Δημοτικό σχολείο της πόλης και το δημοτικό κολυμβητήριο, δεν έχει τις προϋποθέσεις να λειτουργήσει ούτε σαν νηπιαγωγείο, πόσο δε μάλλον σαν κέντρο κράτησης’».

Προσθέτουν επίσης πως: «τα περί κινήτρων ανάπτυξης, εάν υπάρχει πραγματική επιθυμία τόσο από μέρους σας όσο και από μέρους της κυβερνήσεως για στήριξη του οικονομικού χώρου του τόπου μας θα μπορούσαμε ασφαλώς, αντί της προτεινόμενης από μέρους σας “αναβάθμισης” μέσω του συγκεκριμένου κέντρου, να σας προτείνουμε να μας αναβαθμίσετε με ένα Μουσείο που δεν έχουμε, με ένα επιχειρηματικό πάρκο που δεν έχουμε, με ένα λιμάνι που δεν έχουμε, με ένα αεροδρόμιο που δεν έχουμε, με ένα τρένο που δεν έχουμε, με δρόμους γιατί και εκείνους που είχαμε πέσανε».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.